Philip en Ilze van De Beurs ontvangen ’t In Zak en Askruis

10 feb 2018, 12:56 Nieuws
philip
Vanmorgen werd in alle vroegte voor de 33e keer ’t In Zak en Askruis uitgereikt door Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen. Dit jaar kregen Philip en Ilse van Opstal van Café de Beurs deze onderscheiding.

Zak en Askruis

Zaterdag 10 februari 2018 in alle vroegte – als de zon nog slaapt en elk weldenkend mens zich aan de dageraad niks gelegen laat liggen – waren de mannen van Ut Kaaiendonks Kepelleke d'Askruizen al onderweg! Zij brachten op een onmogelijk vroeg uur een verrassend bezoek aan een zorgvuldig uitverkoren Oosterhoutse man of vrouw die naar het scherp en evenwichtig oordeel van Ut Kepelleke de twijfelachtige eer te beurt valt om ‘t in Zak & Askruis te ontvangen.

De Beurs

Een onderscheiding die enkel en alleen de bedoeling heeft om daar verlichting te brengen waar het nodig is! De therapeutische werking die van deze onderscheiding uitgaat wordt door de drager als zeer weldadig ervaren.
Dit jaar kregen Philip en Ilse van Opstal van Café de Beurs deze onderscheiding. Volgens d’Askruizen kreeg hij deze versierselen omgehangen omdat zij 'hun beurs gaan vullen met de opbrengsten van De Beurs'. Om de feestvreugde te verhogen bracht Ut Kepelleke een serenade zo vol van kabaal dat de serene ochtendstilte bruut werd verscheurd en men zich in de buurt vertwijfeld afvroeg: Wat is er nou weer gaande?
  • KLIK HIER om een filmpje van Joosterhouter te zien over de uitreiking van Zak & Askruis