Ontslag verleend aan burgmeester Huisman, niet eervol

voormalig burgemeester Huisman
voormalig burgemeester Huisman
Foto: Gemeente Oosterhout

Op 20 februari 2018 heeft de Mininster van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties per brief laten weten dat Koning Willem Alexander onze voormalige burgemeester ontslag heeft verleend. Dit werd, mede door zijn eigen verklaring met betrekking tot ‘grensoverschrijdend gedrag’, geen ‘eervol’ ontslag.

Afschrift van de ontslagbrief

Grensoverschrijdend gedrag

Burgemeester Huisman diende 26 januari zijn ontslag in na wat hij in zijn verklaring ‘grensoverschrijdend gedrag’ noemde. Het zou zijn gegaan om alcoholgebruik tijdens een piketdienst. Niet veel later werd naar buiten gebracht dat zijn omgang met vrouwen op sommige momenten ook niet altijd burgemeester-waardig was. Duidelijk werd dat er in totaal vijf belastende verklaringen omtrent het gedrag van Burgemeester Huisman zijn gemeld. Het zou gaan om het knijpen in borsten. Deze hele situatie wordt momenteel onderzocht.

Wachtgeld

Het feit dat de burgemeester niet eervol is ontslagen heeft geen invloed op de wachtgeldregeling voor burgemeesters. Volgens de wet heeft de burgemeester gewoon recht op 10 jaar lang wachtgeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen