Gemeenteraadslid door werkgever Stichting Prisma op non-actief gezet

Foto: Logo Prisma

Op de website van Stichting Prisma staat een verklaring dat twee medewerkers adressenbestanden gebruikt hebben voor politieke doeleinden. Een van de twee is Ad Jespers van Gemeentebelangen. Hij heeft inmiddels bekendgemaakt zijn zetel per direct ter beschikking te stellen. Wie de tweede medewerker is, is bij ons niet bekend.

Hieronder de verklaring van Jaap de Bruin, voorzitter Raad van Bestuur en Jac de Bruijn, lid Raad van Bestuur die op de website van Prisma staat:

Stichting Prisma heeft ontdekt dat twee medewerkers een adressenbestand hebben gebruikt voor politieke (privé) doeleinden. Het gaat om adressen van Prisma medewerkers en van cliënten in Oosterhout. Op dit moment wordt onderzocht om hoeveel adressen het precies gaat. Het adressenbestand is oneigenlijk verkregen en gebruikt. Dat had vanzelfsprekend nooit mogen gebeuren. De betreffende medewerkers wiens adres is gebruikt zijn inmiddels geïnformeerd als ook de medezeggenschapsorganen.

Stichting Prisma benadrukt dat alleen adressen zijn gebruikt en geen andere persoonlijke gegevens.

De Raad van Bestuur neemt deze zaak hoog op, omdat de privacy van cliënten en collega’s gewaarborgd dient te worden. Hiervoor is door alle medewerkers ook een ‘code of conduct‘ ondertekend. De twee betrokken medewerkers zijn inmiddels op non-actief gesteld gedurende het onderzoek naar hun aandeel in deze zaak. Intern zullen de procedures omtrent de bescherming van data nogmaals tegen het licht worden gehouden om te voorkomen dat dit nogmaals gebeurt.

Jaap de Bruin – Voorzitter Raad van Bestuur
Jac de Bruijn – Lid Raad van Bestuur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen