Nellie Heemskerk wint Cultuurprijs, Cultuurnacht de Stimuleringsprijs

Nellie ontvangt penning uit handen van Wethouder Van der Helm
Nellie ontvangt penning uit handen van Wethouder Van der Helm
Foto: De Schelleboom

Zondagmiddag ontving Nellie Heemskerk in haar eigen Vestzaktheater de Schelleboom de Cultuurprijs van de Gemeente Oosterhout uit handen van Wethouder Robin van der Helm. De Stimuleringsprijs werd uitgereikt aan de Oosterhoutse Cultuurnacht.

Cultuurprijs

Ieder jaar wordt de Cultuurprijs, een oeuvreprijs, uitgereikt aan een persoon, stichting, vereniging, organisatie of activiteit die op een bijzondere wijze een bijdrage levert/heeft geleverd aan het culturele klimaat van Oosterhout. En die prijs is dit jaar (terecht!) uitgereikt aan cultuurdier Nellie Heemskerk. Jarenlang heeft zij samen met haar man Wim het Speelgoedmuseum aan de Sint Vincentiusstraat gerund. Ook het Vestzaktheater de Schelleboom heeft zij samen met haar man Wim opgericht. Ze heeft het tot aan zijn overlijden laten uitgroeien en doet dat tot op de dag van vandaag nog steeds samen met haar dochter Leonie en schoonzoon Joost. De penning die hoort bij deze prijs werd uitgereikt door wethouder Robin van der Helm.

Stimuleringsprijs

Voor het erkennen en stimuleren van (jonge) talenten en nieuwe initiatieven is er de Stimuleringsprijs. De Oosterhoutse Cultuurnacht gaat er met deze prijs vandoor. Zij ontvingen een cheque van 2500 euro om de activiteit verder door te ontwikkelen. In het najaar zal de Oosterhoutse Cultuurnacht opnieuw worden georganiseerd in de nacht dat de klok weer wordt verzet naar de wintertijd. Schrijf het dus maar vast in je agenda: dat is dit jaar op 27 oktober 2018.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen