Wethouder Willemsen doet aangifte van bedreiging om bouwvergunning

Marcel Willemsen
Marcel Willemsen
Foto: CDA Oosterhout

Wethouder Marcel Willemsen van het CDA heeft aangifte gedaan van bedreiging in de nacht van 19 op 20 januari. Dat meldt BN/De Stem vanmorgen op haar website. Het zou gaan over een geschil betreffende de bouwplannen van een huis in Ter Aalst.

Opwachten bij de fiets

Op de betreffende avond, 19 januari, was wethouder Willemsen in een café op de Markt gezellig wat te drinken. Binnen was er al een geschil ontstaan en toen de wethouder naar huis wilde gaan stond een man bij de fiets van Willemsen hem op te wachten. En dat kwam zeer bedreigend over, zo verklaart hij aan BN/De Stem.

Vergunning

Het zou allemaal gaan om een bouwvergunning van een woning in Ter Aalst. De gemeente heeft een positief principebesluit genomen, maar later hebben omwonenden hierop bezwaar gemaakt. Een van de omwonenden is een ambtenaar in het stadhuis, waardoor de man meent dat er sprake zou zijn van vriendjespolitiek.

Ombudsman

Burgemeester Fränzel vertelde aan BN/De Stem dat hij geen aanwijzingen heeft dat er niet integer zou zijn gehandeld. Hij heeft aangegeven dat in dergelijke geschillen de ombudsman het juiste orgaan is om een oordeel te vellen. Een eerste afspraak met beide partijen is inmiddels ingepland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen