Openluchttheater Oosterhout speelt “Moeder Courage en haar kinderen”

Ton Biemans
Foto: Steffie Eikhout

De mensen van het openluchttheater zijn al weer sinds januari bezig met de voorbereidingen van de voorstellingen van juni. Regisseur Ton Biemans heeft ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum in het openluchttheater gekozen voor “Moeder Courage en haar kinderen” van Bertolt Brecht. De voorstellingen zijn te zien op 15, 16, 22, 23, 29 en 30 juni om 21.00 uur in het Openluchttheater.

50-jarig jubileum Ton Biemans

In 1968 speelde Ton Biemans, als leerling van het Oelbergymnasium, als Micah Dow op in “De kleine dominee” voor het eerst op het gras van het Openluchttheater Oosterhout. Het was blijkbaar een ervaring, die hij nooit is vergeten, want hij is sinds die tijd op verschillende manieren verbonden met het theater. Aanvankelijk als speler, later als regisseur van een groot aantal succesvolle jeugdproducties, waarvoor het openluchttheater in de jaren ’80 een aantal maal de prestigieuze “Anton Huibers Junior Prijs” van de Gedeputeerde Staten van Noord Brabant kreeg. De laatste jaren speelde hij de sterren van de hemel tijdens de jaarlijkse avondvoorstellingen in juni. Dit jaar regisseert hij op verzoek van de medewerkers ter gelegenheid van zijn 50-jarige jubileum het stuk “Moeder Courage en haar kinderen”, wat hij zelf heeft uitgezocht.

Het verhaal

Moeder Courage, een marketentster tijdens de dertigjarige oorlog (1618-1648), trekt met de verschillende legeronderdelen mee om haar geld te verdienen. Haar kinderen helpen haar om de kar te trekken en de klanten te bedienen. Hoewel ze van haar kinderen houdt is ze een spijkerharde vrouw als het op zaken doen neerkomt. Voor haar betekent de oorlog vooral winst. Een voor een worden haar kinderen slachtoffer van de langdurende oorlog en uiteindelijk blijft Moeder Courage alleen over. Onder regie van Ton belooft deze voorstelling een ware belevenis voor de toeschouwers te worden, die zij niet snel zullen vergeten.

Kaarten en meer info

De voorstellingen zullen worden gegeven op 15, 16, 22, 23, 29 en 30 juni om 21.00 uur in het Openluchttheater aan het Paterserf (achter het Oelbertgymnasium). Kaarten zijn voor 13 euro  te koop aan de kassa van VVV Oosterhout in Theater De Bussel. Kaarten zijn verder te koop bij de ingang van het openluchttheater, maar ze kunnen ook online worden gereserveerd via de onderstaande link.

'

Reacties

article
32163
De mensen van het openluchttheater zijn al weer sinds januari bezig met de voorbereidingen van
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20180510/openluchttheater-oosterhout-speelt-moeder-courage-en-kinderen/
2018-05-10T08:59:16+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/05/10085513/Ton-Biemans.jpg
Nieuws