Musicaldroom 13-jarige Jade van Moergestel wordt werkelijkheid

Jade van Moergestel
Jade van Moergestel
Foto: Mechteld van Moergestel

Een mooie hoofdrol in een landelijke musical, daar droomde de 13-jarige Oosterhoutse Jade van Moergestel van. Op 15 en 16 juni komt die droom uit. Dan staat ze maar liefst 3 keer op de planken van theater KAF in Almere met de musical Midzomernachtsdromen van de RTL Talent Academy.

Musicalopleiding

Midzomernachtsdromen is een eigentijdse bewerking van het welbekende verhaal van Shakespeare. Het is de eindvoorstelling van de RTL Talent Academy. Deze academy is het ‘grotere broertje’ van de Telekids Musicalschool. De leerlingen van deze musical-opleiding staan 3 weekeinden lang op het podium naast professionele musical-sterren. Voor Jade is het dit jaar extra bijzonder want zij heeft één van de tiener hoofdrollen te pakken en is daarin te zien op het grote podium. En dat is wat ze het liefste doet; dansen, zingen en op toneel staan.

Telekids

Twee jaar geleden was Jade nog Jeugdprinses Kaaike tijdens carnaval. Ongeveer in die tijd is zij ook gestart bij de TopClub van de Telekids Musicalschool, waarin de meest talentvolle leerlingen samen extra lessen krijgen. Vorig jaar stroomde zij door naar Top Club “Next Stage”, de groep voor de oudste leerlingen van de musicalschool. Voor Jade was het dit jaar raak: zij kreeg een hoofdrol als deelnemer aan het Ponykamp. Ponykamp is één van de 3 groepen waar het in het musicalverhaal om draait. Jade: “Het is altijd leuk om in een rol te kruipen van iets wat je helemaal niet bent. Zo leer je elke keer weer wat nieuws.”

Trots!

Bij RTL Talent Academy krijgen de kinderen en jongeren iedere week les in zingen, dansen en acteren. In de tweede helft van het schooljaar wordt er toegewerkt naar de grote eindvoorstelling in een aansprekend theater. Hierin komen alle leerlingen samen in het theater om te beleven hoe het is om in een grote musicalproductie te staan. In de eindvoorstelling “Midzomernachtsdromen” komen in de totaalscenes maar liefst 120 kinderen gezamenlijk op het podium te staan. Dus reden te meer dat Jade trots is om erbij te zijn!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen