Geen schaatsbaan op de IJsmarkt aan het einde van het jaar

De schaatsbaan in 2017
De schaatsbaan in 2017
Foto: IJsmarkt Oosterhout

De stichting IJsmarkt stopt helaas met het organiseren van de IJsbaan op de Oosterhoutse Markt. Hieraan liggen zowel financiële als persoonlijke redenen ten grondslag.

Terugtreden bestuurders

De stichting IJsmarkt stopt met de organisatie omdat men geen mogelijkheden ziet om het financiële plaatje rond te krijgen. Daarnaast hebben zowel de voorzitter als de algemene projectleider om persoonlijke redenen aangegeven terug te treden uit het bestuur. Het overgebleven bestuur ziet zonder deze sleutelfiguren geen mogelijkheden om de organisatie op korte termijn alsnog ter hand te nemen.

Gesprek met de wethouder

Vorige week is over de ontstane situatie uitgebreid overleg geweest met wethouder Van der Helm. Hij heeft hierbij aangegeven te gaan onderzoeken op welke manier er toch in ieder geval een schaatsbaan op de markt kan komen in een afgeslankte vorm. Er wordt in eerste instantie gekeken naar een samenwerking met de Oosterhoutse horeca. De stichting IJsmarkt heeft hierbij aangegeven dat de inmiddels opgebouwde kennis en expertise natuurlijk ter beschikking staat aan eenieder die de organisatie verder gaat oppakken. Het is immers een prachtig initiatief gebleken dat veel bezoekers heeft getrokken en vooral veel mensen heeft samengebracht.

Opheffen van de stichting

Het is echter wel zo dat de stichting IJsmarkt definitief wordt opgeheven en dat dus de organisatie en verantwoordelijkheid van een eventuele alternatieve schaatsbaan in handen komt van andere partijen. De stichting laat aan Oosterhout Nieuws weten dat ze de gemeente en al haar vrijwilligers graag wil danken voor hun tomeloze inzet en zij spreken de hoop uit dat er een doorstart zal komen voor deze mooie en gedragen traditie in Oosterhout.

Begin je dag voortaan met het nieuws uit je eigen stad met onze gratis nieuwsbrief. KLIK HIER en geef je op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen