Zomer 2019 start de bouw van 227 woningen op oud PDM terrein

Foto: Impressie van Zeeman Vastgoed

Het bestemmingsplan voor het oude PDM terrein tussen het Wilhelminakanaal en De Gecroonde Bel is definitief. De nieuwe buurt gaat Wilhelminahaven heten en de bouw van 227 woningen start in de zomer van 2019.

Verschillende soorten woningen

De eigenaren Thuisvester en Zeeman vastgoed willen hier ongeveer 227 nieuwe huizen gaan bouwen. Er komen meerdere soorten huizen en appartementen in verschillende prijsklassen. Naar verwachting wordt dit najaar begonnen met de voorbereidingen voor de bouw. Zomer 2019 wordt gestart met de bouw van de eerste woningen.

Raad van State

Het voorlopige bestemmingsplan voor het plan Wilhelminahaven werd in mei 2017 aangepast, nadat omwonenden beroep hadden aangetekend bij de Raad van State. De Raad van State heeft gisteren uitspraak gedaan in het tweede beroep dat is ingediend tegen dit aangepaste bestemmingsplan.

Beroepen ongegrond

Omwonenden waren ontevreden met de manier waarop er onderzoeken voor dit bestemmingsplan gedaan zijn. Deze onderzoeken gingen over ontmoetingsplaatsen, mogelijke windhinder en verkeersdrukte op de Bredaseweg met de komst van de nieuwe wijk. De Raad van State heeft nu de beroepen ongegrond verklaard. Daarmee wordt het aangepaste bestemmingsplan onherroepelijk. Wethouder M. Witte is verheugd over de uitspraak van de Raad van State: “Hiermee wordt het voormalige MPO-bedrijfsterrein, dat nu braak ligt, getransformeerd naar een woonwijk voor verschillende doelgroepen. De toekomstige bewoners zullen onder andere kunnen genieten van de ligging aan het water.”

Eerste woningen zomer 2019

Thuisvester en Zeeman gaan nu de benodigde vergunningen aanvragen. Er is volgens hen veel interesse in het toekomstige plan voor de Wilhelminahaven. Er wordt een gedifferentieerd woningbouwprogramma gerealiseerd, met een substantieel aantal sociale huurwoningen (dertig procent). Naar verwachting wordt dit najaar gestart met het bouwrijp maken van het terrein. Volgens de huidige planning wordt er zomer 2019 gestart met de bouw van de eerste woningen.

Begin je dag voortaan met het nieuws uit je eigen stad met onze gratis nieuwsbrief. KLIK HIER en geef je op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen