Politie waarschuwt voor babbeltruc door man met gouden tand

Foto: Ramon Vasconcellos (CC BY-SA 2.0)

De politie waarschuwt opnieuw voor babbeltrucs. Zaterdag zocht de politie in Breda nog naar een forse Oost-Europese getinte man van ongeveer 40 jaar met zwart haar en gouden tand(en) die werd gezocht ivm een babbeltruc. Voor zover bekend is de man niet gevonden. Hij droeg gisteren een beige broek en een blauwe blouse. Ten tijde van de babbeltruc verplaatste hij zich met een paars/roze fiets.

Ook slachtoffer? Bel de politie!

De politie vraagt jouw hulp op om in gesprek te gaan met senioren om hen te wijzen op dit laffe delict, de slinkse wijze waarop babbeldieven te werk gaan en de maatregelen die je zelf kunt treffen om te voorkomen dat je het volgende slachtoffer wordt. Toch het slachtoffer geworden? Schaamt u zich niet en neem zo snel mogelijk contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Geef nooit bankpas en/of pincode af

Geef nooit uw bankpas of pincode af, geen enkele instantie zal hierom vragen, geef geen informatie over geld of sieraden die zich mogelijk in huis bevinden en probeer de onbekende zo snel mogelijk uw huis uit te krijgen. Kunt u pas na afloop alarm slaan, doe dit dan zo snel mogelijk of vraag een buur, familielid of omstander om dit voor u te doen. Uiteraard belt u hiervoor 112.

  • KLIK HIER voor meer informatie op de site van de politie

Begin je dag voortaan met het nieuws uit je eigen stad met onze gratis nieuwsbrief. KLIK HIER en geef je op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen