Lievenshove definitief dicht door drugsoverlast

Foto: Google Streetview

Jeugdinstelling Lievenshove aan de Bredaseweg sluit dit jaar nog haar deuren wegens aanhoudende drugsoverlast. Dat is door het bestuur donderdag aan het personeel en de jongeren medegedeeld. De 45 jongeren worden na de sluiting elders ondergebracht.

Veiligheid staat voorop

De jongeren op Lievenshove zouden juist tot rust moeten komen, maar de laatste tijd is er erg veel drugsoverlast. Drugsdealers zouden ondanks de 24 uur bewaking op het terrein toch hun spul bij Lievenshove weten te verkopen aan de kwetsbare jongeren. Hierdoor heeft het bestuur besloten om de jeugdinstelling dit jaar nog te sluiten omdat de veiligheid van de jongeren en de medewerkers niet meer kan worden gegarandeerd. Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen om de jeugdinstelling per 1 december te sluiten.

Over Lievenshove

Jeugdinstelling Lievenshove is onderdeel van Juzt, een aanbieder van specialistische jeugd- en opvoedhulp bij complexe problemen. Op Lievenshove worden jongeren opgevangen in open en gesloten groepen. Behandeling is gericht op jongeren met complexe problemen, waarbij veiligheid en stabiliteit centraal staan. Terugkeer naar de eigen omgeving is hierbij altijd het uitgangspunt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen