Blog Fabiënne: “Oosterhout, wat ben jij mooi”

Foto: Fabiënne Huisman

Op 7 oktober lopen diverse Oosterhouters mee met de Singelloop in Breda. Fabiënne Huisman en Erik Oomes proberen minimaal 15.000 euro op te halen voor Alzheimer Nederland onder de naam “Oosterhout loopt voor een Alzheimervrije generatie”. Zij zullen beiden regelmatig een blog verzorgen op Oosterhout Nieuws over hun ups en downs in de aanloop naar hun loop. Dit keer de vierde blog van Fabiënne.

Oosterhout, wat ben jij mooi!

“Ieder nadeel heb zijn voordeel”, zei Johan Cruijff ooit. Afgelopen zaterdag liep ik, voor mijn doen, laat weg. Het voordeel hiervan is dat ik dit keer wel die weg in durf te rennen, waar ik mezelf normaliter niet aan waag om zes uur ’s ochtends. Ik kom nu nog eens ergens als geboren Oosterhoutse. De Tilburgsebaan, met aan je linkerhand “Landgoed Oosterheide” aan het einde gaat deze weg over in een prachtig (fiets) pad achter Teteringen langs naar Breda. Veel mountainbikers kennen deze omgeving als het Cadettenkamp. Zaterdagochtend sporten verbroedert. Mensen wandelen, al dan niet met nordic walking stokken, fietsen, rennen en ontspannen. We hebben allemaal één ding gemeen: iedereen geniet van de omgeving en van de natuur. Gelukkiger kun je mij niet maken als ik ook nog getrakteerd word op een klein eekhoorntje dat plotseling midden op het pad zit.

Spotify

Dit keer had ik voor de allereerste keer tijdens het rennen muziek aan, mijn broer Roger had dit voor mij geïnstalleerd. Ik ben zo vrij geweest om in zijn muziekbundels te snuffelen en vervolgens schalden de jaren ’80 uit mijn arm. Arm? Ja, oortjes durf ik niet, omdat ik dan niet hoor wat er achter mij gebeurt, nog altijd een held op sokken… Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het inderdaad gezelliger is met een beetje muziek om me heen. Rennend door Landgoed Oosterheide, waar ik serieus even de weg kwijtraakte, herleefde ik onder begeleiding van die oude muziek mooie herinneringen. Wat MC Hammer allemaal kan doen: Can’t touch this! Ik zag mezelf dansend in de Paddock in Breda. Ik rende met gemak mijn 17 kilometers aan elkaar.

Zondagtraining

Zondag trainen we nog eenmaal gezamenlijk onder de bezielende leiding van Enforce. De weersvoorspellingen zijn dramatisch voor zondag, normaal had ik nu al lang afgezegd. Ik wil graag eenmaal negentien kilometer rennen voor mijn zelfvertrouwen. Iedereen zegt steeds: ”Je haalt het wel, je hoeft dan nog maar vijf kilometer.” Ja, ammehoela! Steeds als ik rond de zestien- zeventien kilometers ben, dan ben ik er echt ver klaar mee. Laat mij het eens ervaren hoe het voelt als ik echt nog maar twee of drie kilometer hoef, dan haal ik het zeker.

Ik hoop zo dat het een beetje goed “renweer” is tijdens de Singelloop, anders wordt dat weer iets waarover ik ga zeuren. Hoe dan ook, we zijn er bijna. We werken nog altijd naar ons streefdoel van 15.000 euro. Laat ons niet zakken en steun onze actie. Op naar 7 oktober, op naar een Alzheimervrije generatie!

Fabiënne

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen