112

Bredaseweg zeker tot zondagmiddag dicht na ongeval met vallende tak

Foto: politie.nl

**UPDATE** Bredaseweg is weer open. Bomendeskundige heeft vastgesteld dat er geen acuut gevaar is voor vallende dikke takken.

De Bredaseweg is door de Gemeente Oosterhout afgesloten in verband met vallende takken. De takken zijn zo dik dat het gevaarlijke situaties oplevert. De afsluiting duurt in ieder geval tot zondagmiddag en is tussen Vrachelsebaan en Burgemeester Materlaan.

Rotte tak

Zaterdagavond zijn de hulpdiensten rond 20.00 uur massaal uitgerukt naar een ongeval op de Bredaseweg. Hier was een flinke tak van een boom gevallen door de ruit van een personenwagen en raakte de bestuurder. Deze werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De tak zou van de boom zijn gewaaid omdat deze verrot was. De brandweer is uit voorzorg met meerdere wagens bezig geweest om takken van bomen af te zagen om te voorkomen dat er meer naar beneden zouden vallen.

Expert komt controleren

De Bredaseweg is na het ongeval uit voorzorg afgesloten. De gemeente laat via haar social media weten dat de Bredaseweg tussen de Vrachelsebaan en Burgemeester Materlaan zeker tot zondagmiddag blijft afgesloten voor onderzoek. Vandaag komt er een expert de bomen inspecteren en zal de gemeente met een hoogwerker eventueel meer takken verwijderen. Mocht het te hard blijven waaien om deze werkzaamheden te doen dan zal de afsluiting langer duren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen