112

Oplichters actief die zich voordoen als medewerkers Brabant Water

Foto: politie.nl

In West-Brabant zijn oplichters actief, die zich voordoen als een medewerker van Brabant Water. Dat laat het drinkwaterbedrijf weten via haar website. Laat dus nooit een onbekende in uw woning, maar vraag altijd om een legitimatiebewijs. Neem bij twijfel contact met op met Brabant Water op 073 683 80 00.

Legitimatiebewijs

De oplichters komen aan de deur met de mededeling dat zij de waterleidingen komen controleren. Hiermee proberen zij toegang te krijgen tot je woning of gegevens te ontfutselen. Het is goed mogelijk dat de oplichters hun werkterrein uitbreiden. Laat een onbekende niet in uw woning, maar vraag altijd om een legitimatiebewijs. Medewerkers van Brabant Water hebben altijd een legitimatiekaart bij zich. Sluit bij twijfel de voordeur en bel Brabant Water. Zij kunnen nagaan of het inderdaad een medewerker van hen is. Het telefoonnummer is 073 683 80 00. Geef ook nooit je bankgegevens aan een onbekend persoon. Meldt een oplichter zich aan jouw deur? Weiger hem de toegang en bel meteen de politie: 0900-8844.

Ook slachtoffer? Bel de politie!

De politie vraagt jouw hulp op om in gesprek te gaan met senioren om hen te wijzen op dit laffe delict, de slinkse wijze waarop babbeldieven te werk gaan en de maatregelen die je zelf kunt treffen om te voorkomen dat je het volgende slachtoffer wordt. Toch het slachtoffer geworden? Schaamt u zich niet en neem zo snel mogelijk contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Geef nooit bankpas en/of pincode af

Geef nooit uw bankpas of pincode af, geen enkele instantie zal hierom vragen, geef geen informatie over geld of sieraden die zich mogelijk in huis bevinden en probeer de onbekende zo snel mogelijk uw huis uit te krijgen. Kunt u pas na afloop alarm slaan, doe dit dan zo snel mogelijk of vraag een buur, familielid of omstander om dit voor u te doen. Uiteraard belt u hiervoor 112.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen