Sinterklaas neemt geen Roetveegpieten mee naar Oosterhout

Foto: archief nieuws.nl

Op zondag 18 november heeft het Oranjecomité Oosterhout er weer voor gezorgd dat Sinterklaas aan zal meren in Oosterhout. En hoewel de NTR er dit jaar voor kiest om Zwarte Piet bij de landelijke intocht volledig te vervangen door Roetveegpieten, houden we het in Oosterhout origineel en traditioneel!

Origineel en traditioneel

Edwin Steegers, voorzitter van het Oranjecomité Oosterhout, laat aan Oosterhout Nieuws weten dat zij ook dit jaar weer hebben gekozen voor de traditionele Zwarte Pieten. “Wij gaan voor origineel en traditioneel”, zo laat Edwin ons weten. “Dat wil dus zeggen dat we in Oosterhout donkerbruine Pieten hebben! Roetveegpieten kennen we in Oosterhout niet”. Enkele jaren geleden werd het de zwarte schmink in Oosterhout al vervangen door donkerbruin, waarmee het dus nog steeds originele Zwarte Pieten zullen zijn.

Programma 18 november 2018

  • Om 12:00 uur komt Sinterklaas aan bij de Bouwlingstraat ter hoogte van het Lukwelpark. Alle Oosterhoutse kinderen zijn daar welkom. Zorg dat u er op tijd bent!
  • Sint Nicolaas blijft kort in het park, alleen voor de aankomst. Met zijn zwarte pieten wordt hij welkom geheten door burgemeester Franzel. De goedheiligman vraagt daarom nu al aan alle aanwezige kinderen en hun ouders om hem te vergezellen tijdens zijn intocht naar de Heuvel. Kinderen verkleed als hulppiet of hulpsint zijn natuurlijk van harte welkom.
  • Om 12.20 uur vertrekt het hele gezelschap in optocht via de Bouwlingstraat en het Bouwlingplein naar de Heuvel. Alle kinderen en hun ouders mogen de stoet te voet of met de fiets volgen. Bewoners van de straten waar de stoet doorheen trekt worden gevraagd hun huis en straat te versieren om hen zo te begroeten en welkom te heten.
  • Op de Heuvel is er een kinderreceptie. Kinderen kunnen met Sint Nicolaas op de foto tijdens deze kinderreceptie. Er is muziek, dans, zang en er zijn pietenacts en natuurlijk ook strooigoed en andere lekkernijen. Voor de drie mooist verklede pietjes/sintjes is er een mooi prijsje!! Na de receptie eindigt het programma en gaat  Sint Nicolaas rusten en zich voorbereiden op zijn werk in Oosterhout.

Vrijwilligers gezocht

Voor de aankomst van de Goedheiligman in onze stad zoekt het Oranjecomité nog diverse vrijwilligers. Bijvoorbeeld voor het versieren van het podium in het park. Het gaat om zondag 18 november op verschillende tijdstippen. Iets voor jou? Mail voor meer informatie naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen