Planning werkzaamheden aan brug Sluis I

Foto: archief Oosterhout Nieuws

SPIE Nederland voert in opdracht van Rijkswaterstaat herstelwerkzaamheden uit aan brug Sluis I in Oosterhout. Door deze werkzaamheden is de oversteek van brug Sluis I (Wilhelminalaan) tijdelijk afgesloten van zaterdag 24 november 06.00 uur tot woensdag 19 december 06.00 uur. Er wordt een omleidingsroute ingezet voor gemotoriseerd verkeer en er komt een tijdelijke brug voor voetgangers en (brom)fietsverkeer. De vaarweg zal gedurende de werkzaamheden gestremd zijn. Houdt rekening met een extra reistijd.

De werkzaamheden

De sluis met bijbehorende brug dateren van begin jaren zeventig. De afgelopen jaren zijn er regelmatig en op vakkundige wijze onderhoud en modificaties uitgevoerd. De hoofddraaipunten van de brugvallen, dit zijn de scharnieren waardoor het brugdek geopend kan worden, zijn nog niet aangepakt. Deze zijn nu aan de beurt en moeten vernieuwd te worden. Om de werkzaamheden aan de draaipunten te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk dat de brugval worden gedemonteerd en voor enkele weken op de naastgelegen sluisterrein word neergelegd. Zo kunnen de draaipunten vernieuwd worden. De brugval word gedemonteerd met behulp van een telescoopkraan op de vaste wal. Nadat de hoofddraaipunten van de brug zijn vernieuwd zal de brugval weer op zijn oorspronkelijke plaats worden gemonteerd.

Stremming en omleidingen

  • Vaarweg
    De vaarweg zal gedurende de demontage werkzaamheden gestremd zijn. Dit is voor brug Sluis I van zaterdag 24 november 14.00 uur tot zondag 25 november 16.00 uur en van zaterdag 15 december 14.00 uur tot maandag 17 december 06.00 uur. Tijdens deze specifieke werkzaamheden is er geen vaarverkeer mogelijk bij de sluizen.
  • Gemotoriseerd verkeer
    Voor gemotoriseerd verkeer is er gedurende de gehele looptijd van de werkzaamheden een omleidingsroute ingesteld. Dit is voor brug Sluis I van zaterdag 24 november 06.00 uur tot 19 december 06.00 uur.
  • Voetgangers/ (brom)fietsers
    Voor voetgangers en (brom)fietsverkeer wordt er een tijdelijke brug geplaatst, de tijdelijke brug is
    gereed op 26 november om 06.00 uur.

Let op; in de periode van zaterdag 24 november 06.00 uur tot maandag 26 november 06.00 uur en zaterdag 15 december 06.00 uur tot woensdag 19 december 06.00 uur is er geen enkele doorgang mogelijk, en is er een omleidingsroute ingesteld. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Weersgevoelige werkzaamheden

De werkzaamheden kunnen weersgevoelig zijn. Om deze reden is er rekening gehouden met een ruime planning van de werkzaamheden. Indien de werkzaamheden eerder gereed zijn zullen de afsluitingen en bijhorende omleidingen eerder opgeheven worden.

Meer informatie

Voor vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden kun je bellen met Rijkswaterstraat op telefoonnummer 0800-8002.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen