Veel wijzigingen in nieuwe dienstregeling openbaar vervoer per 9 december

Foto: Arriva Nederland

Met ingang van zondag 9 december 2018 gaat de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer weer in. We zetten de belangrijkste (Oosterhoutse) wijzigingen voor je op een rijtje:

Lijn 206 vervalt

Lijn 206 Waalwijk – Waspik – ’s-Gravenmoer – Oosterhout.
Deze lijn vervalt. Het gedeelte Waalwijk – Waspik wordt overgenomen door lijn 134. Het gedeelte ’s Gravenmoer – Oosterhout wordt deel van lijn 230.

Wijziging lijn 224

Lijn 224 Drimmelen – Made – Weststad – Oosterhout Vrachelen – Wilhelminalaan – Busstation
Bij Weststad vervalt de halte Stelvenseweg. In plaats daarvan wordt over het bedrijventerrein gereden. De halten Technologieweg en Logistiekweg worden in de route opgenomen. Op zaterdag rijdt lijn 224 niet via Weststad. Lijn 224 rijdt niet meer via Den Hout, lijn 226 is het alternatief. Lijn 224 en 226 rijden na de ochtendspits binnen Oosterhout gezamenlijk een halfuurdienst. Lijn 224 vertrekt op Oosterhout, Busstation vanaf perron C.

Wijziging lijn 226

Lijn 226 Oosterhout Buurstede – Vrachelen – Den Hout – Wilhelminalaan – Busstation / Centrum 
De route Buurstede – Vondellaan – Beneluxweg – Tilburgseweg v.v. vervalt. De halten Vondellaan en Ranonkelstraat worden in de route van de nieuwe lijn 230 opgenomen. De halten Europaweg, St. Antoniusstraat en Keiweg blijven bereikbaar met lijn 325. De route Buurstede – Zuiderhout – Vrachelen – Wilhelminalaan – Van Liedekerkestraat – Strijenstraat – Amphia ziekenhuis – Busstation – Mathildastraat blijft ongewijzigd. In een richting wordt de kern Den Hout in de route opgenomen. In de ochtend van Centrum / Busstation naar Zuiderhout en in de middag van Zuiderhout naar Busstation / Centrum. Aan het begin van de ochtendspits en het einde van de middagspits wordt in beide richtingen via Den Hout gereden. Lijn 226 en 224 rijden na de ochtendspits binnen Oosterhout gezamenlijk een halfuurdienst.

Nieuwe lijn 230

Lijn 230 ’s-Gravenmoer – Oosterhout – Dorst – Rijen
Dit is een nieuwe lijn die lijn 297 geheel vervangt en lijn 206 deels vervangt (gedeelte Oosterhout – ’s Gravenmoer). Lijn 230 rijdt in Rijen een iets andere route ten opzichte van lijn 297: niet meer via de halte Tropical in de Monseigneur Schaepmanstraat maar rechtstreeks vanaf het gemeentehuis naar de Nassaulaan. Ook in Oosterhout Zuid rijdt lijn 230 een iets andere route dan lijn 297: via Beneluxweg – Vondellaan met nieuwe halten Ranonkelstraat en Vondellaan. Lijn 230 gaat ieder uur rijden op maandag t/m vrijdag en zaterdag. Dat is dus vaker dan de huidige lijn 297. Op Rijen Station zijn goede aansluitingen op de trein van/naar Tilburg en Breda. In s-Gravenmoer zijn goede aansluitingen op de buurtbuslijnen 229 naar Waspik – Raamsdonksveer, lijn 231 naar Kaatsheuvel – Waalwijk en 231 naar Dongen.

Lijn 297 vervalt

Lijn 297 Rijen – Dorst – Oosterhout
Deze lijn vervalt. De route wordt overgenomen door lijn 230.

Wijziging lijn 325

Lijn 325 Breda – Oosterhout
De extra ritten van Breda Centraal Station naar Oosterhout, Dommelbergenweg rijden voortaan naar het Busstation. Een extra rit van Breda Centraal Station wordt tot Teteringen, Meulenspie ingekort. Zaterdag overdag rijdt lijn 325 rechtstreeks tussen Vrachelen, Dommelbergen en Breda v.v. De overstap bij Oosterhout, Busstation vervalt en daarmee ook de doorkoppeling met lijn 327. Zaterdag rijdt lijn 325 tussen Oosterhout en Breda Breepark altijd één keer per uur, in de middag twee keer per uur tussen Oosterhout en Breda, Centraal Station. Tussen Oosterhout en Breda rijdt samen met lijn 326 en 327 6x per uur een bus. Naar Breepark rijdt in de avonduren en het weekend altijd 3x per uur een bus.

Wijziging lijn 326

Lijn 326 Breda – Oosterhout – Raamsdonksveer – Geertruidenberg
Diverse spitsritten van lijn 326 starten en eindigen bij Raamsdonksveer, Essenboom en in Breda rijden de spitsritten ook tussen Breda, Centraal Station en Breda, Bijster. In de ochtendspits worden extra spitsritten van Raamsdonksveer via Oosterhout en Teteringen naar Breda gereden. In de ochtendspits rijdt vanaf Oosterhout in combinatie met lijn 325, 327 en 626 elke vijf minuten een bus! De laatste ochtendspitsrit naar Breda en de eerste middagspitsrit vanaf Breda vervallen. Zaterdag rijdt lijn 326 tussen Raamsdonksveer en Breda Breepark altijd één keer per uur, in de middag twee keer per uur tussen Geertruidenberg en Breda, Centraal Station. Tussen Oosterhout en Breda rijdt samen met lijn 325 en 327 6x per uur een bus. Naar Breepark rijdt in de avonduren en het weekend altijd 3x per uur een bus. Zaterdagavond rijdt lijn 326 vanaf Breepark naar Breda Vlaszak en Centraal Station een extra late rit om ± 00:45. Lijn 326 richting Oosterhout / Breda vertrekt bij Raamsdonksveer, Van Wijngaardenstraat vanaf perron C, richting Geertruidenberg vanaf perron D.

Wijziging lijn 327

Lijn 327 Breda – Oosterhout – Dongen – Tilburg
Medio maart 2019 wordt het nieuwe busstation van Tilburg Centraal Station in gebruik genomen. In Tilburg wordt via de Ringbaan-West gereden en niet meer via de Reitse Hoevenstraat. Zaterdag overdag rijdt lijn 327 rechtstreeks tussen Tilburg, Dongen en Breda v.v. De overstap bij Oosterhout, Busstation vervalt en daarmee ook de doorkoppeling met lijn 325. Zaterdag rijdt lijn 327 tussen Tilburg, Dongen en Breda Breepark altijd één keer per uur, in de middag twee keer per uur tussen Tilburg, Dongen en Breda, Centraal Station. De frequenties tussen Tilburg en Oosterhout wijzigen niet. Tussen Oosterhout en Breda rijdt samen met lijn 325 en 326 6x per uur een bus. Naar Breepark rijdt in de avonduren en het weekend altijd 3x per uur een bus.

Wijziging lijn 328

Lijn 328 Oosterhout – Dongen – Tilburg
Medio maart 2019 wordt het nieuwe busstation van Tilburg Centraal Station in gebruik genomen. In Tilburg wordt via de Ringbaan-West gereden en niet meer via de Reitse Hoevenstraat.

Wijziging Brabantliner lijn 400

Lijn 400 Oosterhout – Raamsdonksveer – Sleeuwijk – Utrecht
In de meivakantie wordt de frequentie in de ochtend- en middagspits naar een halfuurdienst verlaagd. Maandag tot en met zaterdag in de late avonduren en op zondag vervalt het traject tussen Oosterhout, Zuiderhout en Oosterhout, Busstation. Reizigers kunnen tussen Zuiderhout en Busstation van de lijnen 325, 326 en 327 gebruik maken. Lijn 400 richting Oosterhout vertrekt bij Raamsdonksveer, Van Wijngaardenstraat vanaf perron B, richting Utrecht vanaf perron E.

Wijziging lijn 625

Lijn 625 Oosterhout – Breda
Het traject tussen Oosterhout, Vrachelen, Dommelbergen en het Busstation vervalt. Reizigers kunnen met lijn 325 naar Oosterhout, Busstation reizen en overstappen op lijn 625. In Breda wordt de route verlengd naar BUas Ignatiusstraat.

Wijziging lijn 626

Lijn 626 Sleeuwijk, Tol – Raamsdonksveer – Oosterhout – Breda
Tussen Oosterhout en Breda rijdt lijn 626 niet meer via de A27, maar via Teteringen en Breda Centraal Station naar de Avans, Bijster en BUas Ignatiusstraat.

Wijziging Nightliner lijn 854

Lijn 854 rijdt niet meer tussen Oosterhout – Dongen – Tilburg v.v.
In Oosterhout wordt naar Dommelbergen en Vrachelen doorgereden. In Breda vertrekt lijn 854 om 2:00 / 3:00 / 4:00 uur. De eerste ritten van alle Nightliners vertrekken om 01:50 uur vanaf Breda Centraal Station en sluiten aan op de laatste Nachtnettrein uit Eindhoven – Tilburg en Rotterdam – Dordrecht.

Wijziging: in een eerdere versie van dit bericht stond vermeld dat lijn 226 zou vervallen. Dat is gelukkig niet waar. Wel rijdt lijn 226 vanaf 9 december een gewijzigde route.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen