Staking voor betere CAO bij Tata Steel Tubes Oosterhout

Entree Tata Steel Tubes
Entree Tata Steel Tubes
Foto: Google Streetview

FNV Metaal roept vanmorgen alle werknemers bij Tata Steel Oosterhout (voorheen VBF Buizenfabriek) aan de Souvereinstraat op om 24 uur het werk neer te leggen. Er wordt gestaakt voor een nieuwe CAO metalektro.

Staking alleen in Oosterhout

Tata Steel Tubes maakt onderdeel uit van de Tata Group en valt onder de CAO metalektro. Voor die CAO wordt al maandenlang gestaakt door vele tienduizenden stakers door het hele land. Ook de vakbondsleden van Tata Steel Tubes hebben al diverse malen meegedaan aan stakingen. Deze keer staakt het bedrijf alleen, er is geen ander bedrijf in de regio die op hetzelfde moment in staking gaat.

Pamflet

Voor de staking worden pamfletten uitgedeeld bij de poort van Tata Steel Oosterhout. Hierop staat onder andere deze uitleg te lezen voor de actie:FNV Metaal roept alle werknemers bij Tata Steel Oosterhout op om óók op maandag 17 december het werk voor 24 uur neer te leggen! Zolang er met de FME geen fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden zijn af te spreken, zullen we de werkgevers niet met rust laten! We pikken de houding van werkgevers niet. Sinds juni hebben we meerdere malen massaal gestaakt en een niet te missen signaal afgegeven. Dat blijven we ook doen. Nu dus bij Tata Steel Oosterhout!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen