‘Sloop of hoop’ voor Zwembad De Arkendonk?

Foto: Provincie Noord Brabant

Een team studenten zocht uit uit of er nog hoop is voor Zwembad De Arkendonk in tv-programma Sloop of Hoop. Dit programma is te zien op vrijdag 21 december om 18.00 uur op Omroep Brabant.

studenten Peter, Judith, Bibi en Niels en presentator Twan Spierts

Rijp voor de sloop?

Zijn ze rijp voor de sloophamer, of is er toch nog hoop voor acht lege gebouwen in Brabant? Met die vraag onderzoeken de studenten Peter, Judith, Niels en Bibi een lege fabriek, kerk, school, kantoor boerderij en andere gebouwen in Brabant. Ze gaan op zoek naar de verhalen die achter de kale muren schuilen. Wie werkten en zwommen hier? En wat brengt de toekomst voor deze plek? Is er een nieuwe bestemming denkbaar, en hoe zou dat er dan uit zien?

Zwembad De Arkendonk

In de achtste en laatste uitzending, op vrijdag 21 december reist het studententeam naar het – letterlijk – leegstaande zwembad De Arkendonk in Oosterhout. Veertig jaar lang trok het zwembad jaarlijks 120.000 bezoekers per jaar, en leerden vele duizenden kinderen er hun eerste zwemslagen. Totdat in 2013 de stop eruit werd getrokken. Het gebouw staat midden in een woonwijk en is onderdeel van een sportcentrum. Wat moet er met het zwembad gebeuren? De studenten gaan met de vraag aan de slag en bedenken een plan.

Kijk mee!

De uitzending ‘Sloop of Hoop’ over Zwembad De Arkendonk is vrijdag 21 december om 18.00 uur te zien op Omroep Brabant. Op vrijdagavond worden de uitzendingen elk uur herhaald.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen