(Nog) geen regenboogvlag bij Stadhuis Oosterhout

Foto: Pixabay / skoddeheimen

Diverse gemeentes om ons geen hijsen deze dagen de regenboogvlag om zo symbolisch afstand te nemen van de Nashville verklaring rond homoseksualiteit en transgenders. Toch wappert er op het Slotjesveld nog steeds geen regenboogvlag…

Vlaggenprotocol

Via twitter zijn er diverse vragen gesteld bij de Gemeente Oosterhout waarom zij als familiestad geen openlijke steun geven aan de LBT gemeenschap door het hijsen van de regenboogvlag. Een woordvoerder van de gemeente laat in een reactie via twitter weten dat met het vanzelfsprekend vindt dat iedereen gelijk is en dat ze daar geen vlag voor hoeven te hijsen. De laatste versie van het gemeentelijke vlaggenprotocol geeft geen ruimte voor het het gebruik van “niet-officiële” vlaggen. De oude burgemeester was hier heel strikt in, zo laat de woordvoerder weten. Maar er wordt op korte termijn over gesproken met de nieuwe burgemeester.

Schriftelijke vragen

GroenLinks Oosterhout heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W, zo laat fractievoorzitter Willem-Jan van der Zanden aan Oosterhout Nieuws weten: “GroenLinks staat voor een inclusieve samenleving en vindt dat door de gemeente Oosterhout het signaal afgegeven moet worden dat je in Oosterhout mag zijn wie je bent. De Nashvilleverklaring geeft echter aan dat we als samenleving nog een slag te maken hebben. Daarom vindt GroenLinks het belangrijk dat ook de Gemeente Oosterhout een signaal afgeeft: In Oosterhout mag je ongeacht seksuele voorkeur of gender zijn wie je bent.”

Update 20.15 uur

Vanavond heeft de Gemeente Oosterhout aan onze redactie laten weten dat er alsnog zo snel mogelijk een vlag zal komen te wapperen op het Slotjesveld: “Vanzelfsprekend vindt ook de gemeente Oosterhout dat iedereen gelijk is en gelijk behandeld moet worden. Helaas kunnen we dat (nog) niet met een vlag onderstrepen. Het vorige gemeentebestuur gaf aan zich strak aan het vlagprotocol te willen houden. Het huidige bestuur heeft vandaag aangegeven graag de regenboogvlag te willen hijsen. We gaan hem zo snel mogelijk bestellen.” Benieuwd hoe snel die vlag gehesen kan gaan worden!

https://twitter.com/AlexandraB66/status/1082717896957194240

Reacties

article
39282
(Nog) geen regenboogvlag bij Stadhuis Oosterhout
Diverse gemeentes om ons geen hijsen deze dagen de regenboogvlag om zo symbolisch afstand te
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20190109/geen-regenboogvlag-bij-stadhuis-oosterhout/
2019-01-09T18:34:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2019/01/09183348/Regenboogvlag.jpg
Gemeente, Nieuws