Ruim 1.200 handtekeningen voor popverbranding Smulnar

Foto: screenshot Youtube

De afgelopen week heeft Tom van Vugt ruim 1.200 handtekeningen gekregen op zijn petitie voor het behoud van de verbranding van de Smulnar op carnavalsdinsdag. Deze heeft hij maandag overhandigd aan burgemeester Buijs.

Verbranding van de Smulnar

De 23-jarige Kaaiendonkse carnavalsvierder Tom van Vugt zette zich in voor de traditie van de verbranding van de Smulnar op het einde van de carnaval. Vorig jaar werd vlak na carnaval bekend gemaakt dat dit jaar de pop van papier maché op de Markt voor het eerst sinds ruim 60 jaar niet zal branden op carnavalsdinsdag. De traditionele verbranding van de Smulnar zal voortaan tot het verleden gaan behoren wegens de (brand)veiligheid.

Burgemeester volgt advies brandweer

Burgemeester Buijs nam de handtekeningen maandagmiddag persoonlijk van Tom in ontvangst in het Stadhuis. De kersverse burgemeester vertelde dat hij zelf ook een carnavalsvierder is en dat hij snapt dat de Kaaiendonkse carnavalstradities zo goed als in de genen zitten. Hij gaf aan te begrijpen dat de verbranding van de Smulnar voor veel mensen het einde van carnaval betekent. Maar hij gaf ook aan dat de veiligheid niet in gevaar mag komen. Hij sprak de wens uit dat er een nieuwe traditie geboren gaan worden voor de afsluiting van carnaval.

Reactie Tom

Tom laat op zijn Facebookpagina weten dat hij trots is dat de Kaaiendonkse carnavalsvierders zich hard hebben gemaakt voor het behoud van deze traditie. “Lieve Kaaiendonkers, we hebben met z’n alle ons best gedaan! Op de petitie is goed gereageerd met ruim 1201 stemmen. Ik mag dan ook trots zijn dat we als carnaval vierders ons hard hebben gemaakt en ons best hebben gedaan om onze tradities in eren te houden. Ik ben slechts 23 jaar en voor mij was dit een mooie traditie, ik kan me voorstellen hoe dit voor de oudere kaaien moet zijn die dit al 62 jaar lang meemaken.” OCS De Smulnarren laat weten achter de schermen hard te werken aan een alternatieve afsluiting van carnaval in Kaaiendonk.

 

'

Reacties

article
40070
Ruim 1.200 handtekeningen voor popverbranding Smulnar
De afgelopen week heeft Tom van Vugt ruim 1.200 handtekeningen gekregen op zijn petitie voor
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20190212/1201-handtekeningen-voor-popverbranding-smulnar/
2019-02-12T06:48:30+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2019/02/02064757/Popverbranding.jpg
carnaval
Kaaiendonk, Nieuws