Zilveren gemeentespeld voor Jan Willem Cornelisse bij afscheid Cross for the Crocus

Foto: Gemeente Oosterhout

Op zondag 24 februari wordt de tiende Cross for the Crocus gereden. Jan Willem Cornelisse was initiatiefnemer voor dit evenement en neemt na tien edities afscheid als voorzitter van de organiserende stichting. Locoburgemeester Marian Witte speldde hem zondag de zilveren gemeentespeld op als waardering voor zijn inzet.

Bedenker en voorzitter

Toen Jan Willem Cornelisse in 2010 bedacht dat het organiseren van een mountainbike toertocht een goed middel was om geld in te zamelen voor het ‘Team Oosterhout’ dat in 2010 deelnam aan de ‘Alpe d’Huzes’ kon hij niet bevroeden wat de impact van dit initiatief zou zijn. De eerste editie was meteen met ruim 600 deelnemers een doorslaand succes.

Meer dan een ton opgehaald

Inmiddels zijn we tien jaar verder en is de ‘Cross for the Crocus’ (CFTC) uitgegroeid tot een belangrijk Oosterhouts evenement, dat er in al die jaren in is geslaagd veel geld bij elkaar te brengen voor de strijd tegen kanker. Want daar gaat het om bij de CFTC. Een evenement dat sportieve activiteit combineert met betrokkenheid bij de samenleving. In de afgelopen 9 edities is bijna € 90.000,– ingezameld voor de strijd tegen kanker. In de komende jubileumeditie wordt de grens van € 100.000,– gepasseerd.

Kiwanis Haringparty

Een activiteit als de Cross for the Crocus ontstaat niet vanzelf. Met zijn niet aflatende inzet als voorzitter en mens heeft Jan Willem Cornelisse in belangrijke mate voor dit resultaat gezorgd en is hij de grote constante en animator geweest. Jan Willem Cornelisse is daarnaast ook al 13 jaar zeer actief voor Kiwani’s Oosterhout. Ook daar houdt hij zich – o.a. via de organisatie van de jaarlijkse Haringparty – bezig met het inzamelen van fondsen als steun voor allerlei projecten in Oosterhout.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen