Spetterende schoolmusical MFC ‘De Vloek van de Roos’

Foto: Remke Spijkers(remkespijkers.com)

Afgelopen weekend bracht het Mgr. Frencken College hun schoolmusical ‘De Vloek van de Roos’ op de planken van Theater de Bussel. Het leverde volop lovende reacties op!

Bewerking ‘Belle en het Beest’

De musical van het Mgr. Frencken College, die 11 en 12 april in Theater De Bussel te zien was, is bijzonder goed ontvangen door het publiek. De vloek van de roos’, een bewerking van het verhaal van ‘Belle en het Beest’, werd door ruim honderd leerlingen en docenten opgevoerd. Alle disciplines – de band, het koor, de acteurs en de dansgroep – kwamen samen in deze schitterende musical, waarbij veel bekende Disney klassiekers te horen waren, maar ook nummers als ‘River deep mountain high’ en ‘You can’t hurry love’.

Liefde overwint alles

‘De Vloek van de Roos’ speelt zich af in een betoverd kasteel, waar een arrogante prins door een vloek verandert in een beest. Alleen ware liefde kan deze vloek doorbreken. Het beest heeft de hoop eigenlijk al opgegeven, totdat er ineens een mooi meisje het kasteel binnen komt lopen, op zoek naar haar vader. Zal dit meisje de ware zijn? Of steekt casanova Gaston daar een stokje voor?

Beestachtig goed

“Beestachtig goed”, “Chapeau voor de hele cast”, “Met veel enthousiasme en goed uitgevoerd!” en “Het was bril-jant! Wat een talent in alle disciplines. Hier is veel tijd en liefde ingestoken en dat zie je“ waren enkele berichten die binnenkwamen op het fotoalbum op de Facebook-pagina van het Frencken College. Marieke Migchielsen: “We zijn als Mgr. Frencken College erg trots op de musicaltraditie die sinds 2007 bestaat. Ook zijn we erg blij met het grote enthousiasme en talent van onze deelnemers en natuurlijk ook met de nodige handen voor en achter de schermen. Denk bijvoorbeeld aan de ingewikkelde kostuums van de theepot, de kandelaar en de klok.” Dit is alweer de zevende musical die het Frencken op het grote podium neerzet na de successen van o.a. ‘Rydell High’, ‘Quasimodo’ en ‘Jailhouse Jazz’.

Achtkoppige liveband

De musical werd muzikaal ondersteund door een achtkoppige liveband bestaande uit leerlingen en docenten en door een groot koor bestaande uit leerlingen en (oud)personeelsleden, beiden onder leiding van Michiel Geerts. Een grote dansgroep stond onder leiding van Gerwin Krijnen en de regie van de enthousiaste acteurs was in handen van Marieke Migchielsen. Hoofdrollen werden vertolkt door Jada Blomont, Joep Donkers en Sem Rozendaal. En zelfs conciërge Ton Oomen speelde een glansrol. Het prachtige decor is gerealiseerd onder leiding van Jeroen Veenstra. In 2021 zal er een nieuwe musical op de planken staan. Welke dat wordt, is nog onbekend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden