Gevarieerd programma in de binnenstad op Koningsdag

Foto: Oranje Comité Oosterhout

Het Oranje Comité Oosterhout heeft voor Koningsdag weer een gevarieerd programma voor jong en oud samengesteld. Met volop muziek, kinderactiviteiten en maar liefst drie vrijmarkten!

Koningsnacht

Zoals gebruikelijk wordt Koningsdag voorafgegaan door de Koningsnacht. In de Klappeijstraat is een overkapping en zijn er diverse DJ’s. Wanneer de laatste “nachtelijke” feestvierders huiswaarts gaan is er al volop activiteit in het park. De verkopers zijn al vroeg hun spulletjes aan het uitstallen en de eerste kopers slaan hun slag.

Kinderfietsjesoptocht

Traditioneel wordt er om 14.30 uur gestart met de versierde kinderoptocht vanaf de Markt naar de kiosk in het Slotpark. Alle kinderen kunnen met hun fietsje, step, of ander voertuig meedoen. Maar ook als mooi prinsje of prinsesje kun je meelopen in de stoet. Alle kinderen zijn welkom. De burgemeester geeft het startschot en alle deelnemertjes krijgen een beloning. Verder is er voor de kinderen een echte kinderkartbaan, een draaimolen, zijn er diverse springkussens, is er een kindergolf afslagplaats en is er de mogelijkheid pony te rijden.

Harry de Hengst

De grotere en “volwassen” kinderen” kunnen op de Markt hun rodeokunsten laten zien. Harry de Hengst staat klaar. Wie blijft het langst op Harry de Hengst zitten? De verschillende horecagelegenheden hebben hiervoor leuke prijzen ter beschikking gesteld.

Drie vrijmarkten!

Maar liefst 3 vrijmarktplaatsen zijn er op Koningsdag. Aan Slotpark Oost staan als vanouds de gehuurde kramen waar tweedehands spulletjes aan de man worden gebracht. Er zijn nog enkele kramen te huur via deze site. In Slotpark West bij de kiosk liggen de kleedjes waar tweedehands spulletjes worden verkocht. In het Winkelcentrum Arendshof is er verder voor kinderen nog de mogelijkheid hun oude speelgoed en andere leuke gebruikte spullen te verkopen.

Volop muziek!

Verder draaien er op 3 plaatsen DJ’s. Onder het genot van een drankje kun je op de Markt al vroeg genieten van DJ Peerke, op de Heuvel vanaf 16.00u van DJ Art Lectic en in Slotpark West staat 24MUSIC.TV. Op de Markt en bij de kiosk in het park is er ook live muziek. Te horen zijn onder andere Damage Control, Lay’s Angels, VUIG, Pien’s Choise, Make my day en Stage 41. De Mardi Gras Jazzband zal met zijn klanken de straten van de binnenstad laten tintelen en de Turkse dansgroep AYC Fidan zal met hun kleurrijke optredens de sfeer verhogen. Nummertje 3 komt hier terug, want deze dansgroep treedt 3 keer op.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen