Rode Kruis waarschuwt voor onderkoeling tijdens natte Koningsdag

Foto: Oranje Comité

Het Rode Kruis waarschuwt Oranje feestvierders dit weekend voor mogelijke regen en komt met tips tegen een natte Koningsdag.

Kans op onderkoeling

Belangrijk zijn goede schoenen en eventueel een extra paar sokken om blaarvorming te voorkomen. Eenmaal een nat pak gehaald, is er een grotere kans op onderkoeling. Zeker in combinatie met overmatig alcoholgebruik is dit een risico. “Van het drinken van alcohol koelt je lichaam juist sneller af, al denk je dat je het warmer krijgt. Pas dus op met te veel alcoholconsumpties,” aldus Eline Nijhof, hoofd EHBO van het Rode Kruis.

Extra droog shirt mee

Het Rode Kruis adviseert goed na te denken over kleding en eventueel een extra droog shirt mee te nemen. Na een aantal zonnige en warme dagen kan 13 graden fris aanvoelen, zeker als je nat regent. “Denk ook aan wat je je kinderen aantrekt, als ze op de verschillende vrijmarkten in het hele land op de kleedjes op de koude grond zitten. Voor de volwassen feestvierders adviseren we om gedurende de dag goed te eten en ook genoeg niet-alcoholische drank te drinken,” aldus Nijhof.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen