Dory van der Lee uit gemeenteraad na kwetsende Facebookpost

Dory van der Lee - inzet: fragment Facebookpost
Dory van der Lee - inzet: fragment Facebookpost
Foto: Gemeentebelangen Oosterhout

Dory van der Lee van Gemeentebelangen heeft maandag haar zetel in de gemeenteraad per direct ter beschikking gesteld. Dat gebeurde nadat zij een misplaatst Facebookbericht postte.

Deurklink met spek

Dory van der Lee postte in de loop van de maandag een bericht dat waarschijnlijk grappig bedoeld was, maar dat voor moslims kwetsend kan zijn, zeker aan de start van de Ramadan. Op de foto die Van der Lee postte is een deurklink te zien, met daarop enkele reepjes spek. De tekst erbij: “Bescherm je woning tegen inbraken en terroristische aanslagen – Deze week bij Lidl 0,89 euro”.

Lidmaatschap opgezegd

Dory haar post deed de nodige stof opwaaien. Fractievoorzitter Arnoud Kastelijns laat aan Oosterhout Nieuws weten: “de fractie van Gemeentebelangen Oosterhout heeft met klem afstand genomen van dit bericht en dit ook aan haar kenbaar gemaakt. Van der Lee heeft hierop besloten haar raadslidmaatschap ter beschikking te stellen.” Willem-Jan van der Zanden, fractievoorzitter van GroenLinks reageerde via Twitter: “Een walgelijk bericht van dit gemeenteraadslid. Een ander woord heb ik er niet voor.”

Eerder incident

Vorig jaar maart stelde Ad Jespers van Gemeentebelangen Oosterhout zijn zetel ook al ter beschikking na een ‘datalek’. Hij had adressen van zijn werkgever Prisma misbruikt voor de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wie de zetel van Dory van der Lee zal overnemen is op dit moment nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen