Watermarkt, rioolwandeling en watergames op Gemeentewerf

Foto: CC0 Public Domain / ronymichaud

Zondag 19 mei wordt er tussen 10.00 en 16.00 uur een Watermarkt georganiseerd op de Gemeentewerf aan de Kanaalstraat. Er is van alles te doen rondom water, waaronder een rioolwandeling en watergames.

Wateroverlast verminderen

Wat doe je bij extreme regenbuien of droogte? De klimaatsverandering laat zien dat we allemaal ons steentje bij moeten dragen om droogte en wateroverlast te verminderen. Tijdens de Watermarkt vertellen verschillende waterpartners over het belang en het gebruik van water. Naast de informatieve watermarkt is er genoeg te doen voor de jeugd, zoals een wandeling door het riool en leuke watergames.

Water is belangrijk

Wethouder Piena: ‘’Water is voor iedereen ontzettend belangrijk. We gebruiken water in het huishouden, in de badkamer, om in te sporten en nog veel meer. De klimaatsverandering vraagt ons bewuster om te gaan met water. Denk bijvoorbeeld aan de opwarming van de aarde die zorgt voor meer regenbuien. De gemeente probeert het regenwater zo goed mogelijk op te vangen, maar ook inwoners kunnen met kleine handelingen al grote verschillen maken. Op de Watermarkt kun je zien hoe’’.

Rioolwandeling & watergames

Ook dit jaar is het mogelijk om een kijkje te nemen in het regenwaterriool. Geïnteresseerden kunnen zich op de Watermarkt aanmelden. De gemeente zorgt voor overalls en regenlaarzen. De rioolwandeling is weersafhankelijk. Dat betekent dat de wandeling bij slecht weer helaas niet door kan gaan. Voor de jeugd zijn er allerlei leuke (water)games. Kruip in een aquabal, ga de boot op met de waterscouting of spuit eens met een echte brandweerspuit. Ook kun je meedoen aan de workshop Waterspuwer maken of lekker het springkussen op.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden