37 mensen op straat bij autodealer Leendert van den Born na faillissement

Foto: Google Streetview

Drie vestigingen van Kia- en Nissan-dealer Leendert van den Born, waaronder die aan de Meidoornlaan, zijn door de rechtbank in Breda failliet verklaard. 

Vestiging Breda blijft open

De Kia- en Nissan-dealerholding Leendert van den Born had tot begin van dit jaar vijf vestigingen. Eerder dit jaar werd het filiaal in Roosendaal al verkocht aan Auto Sturm. Nu is door de rechtbank in Breda het faillissement uitgesproken over de vestigingen in Oosterhout, Waalwijk en Tilburg. De vestiging in Breda is buiten het faillissement gebleven, zo verklaarde directeur Bart van den Born aan automotive-online.nl. De directie heeft zelf het faillissement aangevraagd, maar de oorzaak hiervoor is niet bekendgemaakt.

37 personen op straat

Door het uitgesproken faillissement hebben in totaal 37 personen hun baan verloren. Curator Koenraad de Klerk van VDT Advocaten laat aan automotive-online.nl weten druk bezig te zijn om de economische schade te beperken en de kans op een doorstart met behoud van werkgelegenheid zo groot mogelijk te houden. Oosterhout Nieuws heeft contact gehad met het bedrijf dat verder niet inhoudelijk op het faillissement in wil gaan. Wel laten zij weten dat mensen die hun wagen bij de Oosterhoutse vestiging hebben gekocht voor hun service uiteraard welkom zijn in de overgebleven vestiging op het Spinveld in Breda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen