Nieuwe website brengt vraag en aanbod van sport en cultuur samen

Wethouder Piena lanceerde gisteren een nieuwe website die vraag en aanbod op het gebied van sport en cultuur bij elkaar brengt.

Vraag en aanbod komen samen

Aanbieders kunnen zich via de website www.inoosterhout.nl registreren en vervolgens hun activiteiten aanbieden. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich via de website inschrijven voor die activiteiten. “Daarmee komen vraag en aanbod bij elkaar”, aldus wethouder Piena. Op de website worden sport- en culturele activiteiten aangeboden voor verschillende doelgroepen: kinderen tot 12 jaar, jeugd van 12-18 jaar en volwassenen. Ook het complete sport- en beweegaanbod voor aangepast sporten is terug te vinden via de site.

Samen meer dan alleen

In verschillende wijken in Oosterhout zijn buurtteams actief die zorgen voor beleving in de wijk voor iedereen, door allerlei sport- en cultuuractiviteiten aan te bieden. Van kindersportmiddagen en zingend Nederlands leren tot computerles voor senioren. Die buurtteams bestaan uit professionals van MOOVE, H19, Theek5 en Delta Onderwijs. Ze werken daarbij nauw samen met iedereen in de wijk: organisaties, jonge talenten en voorzieningen. “Sport en Cultuur zijn niet alleen leuk als activiteit, maar hebben ook een verbindende functie. Samen met de inwoners en organisaties werken we met dit aanbod aan de cohesie in de wijken”, aldus wethouder Piena.

Sjors Sportief/Creatief is nu InOosterhout

Alle kinderen uit het basisonderwijs in Oosterhout hebben inmiddels op school het InOosterhout boekje ontvangen. In dit boekje vinden zij allerlei sportieve en creatieve workshops, waaraan zij (vaak gratis) kunnen deelnemen om kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Wethouder Piena: “Op die manier hoeven kinderen niet direct lid te worden van een vereniging, maar kunnen ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennismaken met meer dan 80 activiteiten”. Kinderen kunnen bijvoorbeeld kennismaken met handboogschieten, kickboksen, kunstschaatsen, snorkelen, badminton, dansen, lasergamen, scouting en tennis. Ook voor de creatieveling is er genoeg: toneelspelen, robots bouwen en programmeren, muziek maken, tekenen en schilderen en knutselen bijvoorbeeld.

Meer informatie

Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf nu op www.inoosterhout.nl en kan gedurende het gehele schooljaar. Om in te loggen kun je je gegevens van sjorssportief.nl gebruiken. Aanbieders die vragen hebben of kansen zien voor samenwerking, kunnen contact opnemen met Joost Verschuren via e-mailadres [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0