Duurzaamheidsweek vol activiteiten voor inwoners én bedrijven

Foto: groenisdoen-oosterhout.nl/

Op 10 oktober is het de landelijke dag van de duurzaamheid. In Oosterhout is een programma van ruim een week vol activiteiten voor inwoners en ondernemers tot stand gekomen. 

Duurzaamheidsweek

Marcel Willemsen wethouder duurzaamheid: “Ik ben trots dat zoveel partijen en betrokken mensen samen een breed programma hebben neergezet. Voor iedereen: voor scholieren, huurders, mensen met een koopwoning én ondernemers. De duurzaamheidsweek begint in Oosterhout zelfs iets eerder en loopt daarna nog door met een campagne om iedereen bewust te maken wat je zelf kunt doen om je huis of bedrijf energiezuiniger te maken.”

Programma

  • Donderdag 3 oktober geeft André Kuipers om 20.15 uur een lezing in Theater de Bussel. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.
  • Op zaterdag 5 oktober wordt de week om 10.00 uur officieel geopend door wethouder Willemsen bij Rabobank Amerstreek. Na een workshop over duurzaam wonen kunnen geïnteresseerde klanten mee op een duurzame route, waaronder een nul-op-de-meter huurwoning en bij een duurzaam bedrijf. Aanmelden via de Rabobank.
  • Maandag 7 oktober om 9.00 uur lanceert wethouder Marcel Willemsen samen klas 6 van vrijeschool De Strijene het educatieproject en lesmethode: ‘#wegmetafval in Oosterhout’. Ook op andere scholen zijn er door de week heen diverse activiteiten. De volgende scholen doen mee: Sterrendonk, De Wissel, Curio Effent, Hanze college en het Mgr. Frencken College.
  • Dinsdag 8 oktober om start om 13.45 uur het Oosterhouts Duurzaamheidsevent voor ondernemers in Theater de Bussel. VECOO en VNO/NCW organiseren samen met de gemeente een evenement voor alle ondernemers in Oosterhout. Trendwatcher en TED-spreker Ruud Veltenaar neemt ondernemers mee in de laatste ontwikkelingen en inspireert hen zelf aan de slag te gaan. Hoe je dat ook kunt doen bespreekt Remco van Dessel van Agel adviseurs met Oosterhoutse ondernemers die hier al mee bezig zijn. De middag wordt afgesloten met de uitreiking van de Groene Pluim voor het meest innovatieve duurzame bedrijf van Oosterhout en een borrel.
  • Woensdag 9 oktober kunnen inwoners op de Milieustraat om 19.30 uur de film op locatie ‘The biggest little farm’ bekijken. De film gaat over kringlooplandbouw. Tijdens de inleiding gaat het over wat er in Oosterhout al gebeurt met circulaire landbouw en wat Oosterhouters daar zelf aan kunnen doen.
  • Op zaterdag 12 oktober is er in Theater de Bussel van 10.00 tot 15.00 uur de Groen Is Doen beurs voor inwoners met diverse workshops. Bij Theek 5 is er een interactieve kindermiddag van 12.00 tot 15.00 uur met o.a. dans, een kindercollege over bijen en een afvalquiz. Op het Hema-plein in de Arendshof is er een duurzame markt van 11.00 tot 16.00 uur met kramen van organisaties met duurzame oplossingen voor kleding, voeding, afval, hergebruik, eerlijke handel en watergebruik.
  • 13 oktober is er bij watersportvereniging Sluis1 een duurzame rondvaart langs de windmolens op Weststad met de elektrische boot Z8. Onderweg gaan Collega en Collega (bekend van de VVV-rondleidingen) met een kwinkslag in op wat je zelf kunt doen aan duurzaamheid.

www.groenisdoen-oosterhout.nl
Mis niets uit Oosterhout en geef je op voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0