Geen Roetveegpieten maar originele Pieten bij Oosterhoutse Sinterklaasintocht

Foto: Henny Brandt voor Oosterhout Nieuws

Hoewel de NTR ervoor kiest om Zwarte Piet volledig te vervangen door Roetveegpieten, houden we het in Oosterhout origineel en traditioneel.

Origineel en traditioneel

Op zondag 17 november heeft het Oranjecomité Oosterhout er weer voor gezorgd dat Sinterklaas aan zal meren in Oosterhout. En hoewel de NTR er dit jaar voor kiest om Zwarte Piet bij de landelijke intocht en het Sinterklaasjournaal volledig te vervangen door Roetveegpieten, houden we het in Oosterhout origineel en traditioneel. Bob Mook van het Oranjecomité Oosterhout laat aan Oosterhout Nieuws weten dat zij ook dit jaar weer hebben gekozen voor de traditionele Pieten.

Geen aanleiding voor wijziging

“Wij zien geen aanleiding ons huidige beleid aan te passen. Het blijft dus gelijk zoals de afgelopen jaren.”, zo laat Bob ons weten. Dat wil dus zeggen dat we in Oosterhout donkerbruine Pieten hebben en er geen Roetveegpieten in Oosterhout zullen zijn. Enkele jaren geleden werd de zwarte schmink in Oosterhout al vervangen door donkerbruin, waarmee het dus nog steeds originele Pieten zullen zijn. Het programma voor 17 november zal binnenkort bekend worden gemaakt. Uiteraard lees je dat ook weer op Oosterhout Nieuws!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0