Heemkundekring verzorgt bijzonder Bevrijdingsconcert in Theater de Bussel

Foto: oosterhoutsenachtegalen.nl

Heemkundekring De Heerlijkheid organiseert Bevrijdingsconcert ‘Oosterhout 75 jaar in vrijheid’ op zaterdag 2 november in Theater de Bussel. (Door Paula Pols)

Leven in vrijheid

Eind deze maand mogen de inwoners van Oosterhout vieren dat ze 75 jaar in vrijheid leven. Van 28 oktober tot en met 3 november 1944 hebben de geallieerde legers in de Tweede Wereldoorlog Oosterhout en haar kerkdorpen bevrijd van de Duitse bezetters. Dat gedenkt heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout met een prachtig Bevrijdingsconcert op zaterdagavond 2 november in Theater de Bussel, waarvan het programma inmiddels bekend is.

Bijzonder concert

Aan dit bijzondere concert, dat wordt geopend door Oosterhouts burgemeester Mark Buijs, werken mee het Gemengd Zangkoor Oosterheide, de Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout en de Oosterhoutse Nachtegalen. Zij brengen, zowel apart als gezamenlijk, een fraai programma met zeer gevarieerde muziek en zang, die met oorlog en bevrijding en vanzelfsprekend ook met herdenking te maken heeft. Zonder het hele programma weg te geven, kunnen we al een tipje van de sluier oplichten. Het Gemengd Zangkoor Oosterheide brengt onder meer de nummers Song of peace, Lacrimosa uit het Requiem van Mozart en het Slavenkoor van Verdi. Van de Oosterhoutse Nachtegalen kunt u onder andere de nummers Irish blessing, Wees niet bang en Now is the hour verwachten. De Koninklijke Muziekvereniging Oosterheide heeft nummers als Hymne to the fallen en Band of Brothers op de speellijst staan. De drie muziekgezelschappen sluiten gezamenlijk af met de Hymn to Freedom en het Wilhelmus, waarbij het publiek vanzelfsprekend kan meezingen.

Beelden van de bevrijding

Tijdens het concert worden lichtbeelden vertoond van de laatste oorlogsdagen en de bevrijding. Theo van Drunen praat de avond aan elkaar en zorgt zelf ook voor een kort muzikaal intermezzo. Voor en na het concert en in de pauze is er in de foyer van Theater de Bussel op muzikaal gebied nog het een en ander te genieten, want daar zorgt de 7-koppige jazzband Mollies Jazzbunch voor een swingende entourage.

Meer informatie

Het bevrijdingsconcert ‘Oosterhout 75 jaar in vrijheid’ op zaterdag 2 november vanaf 20.15 uur in Theater de Bussel aan de Torenstraat. Kaarten kosten 19 euro per stuk en zijn te koop via de link hieronder of via de Theaterkassa.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen