Oosterhoutse Bergfood neemt branchegenoot Mediterra over

Jörgen Bodewes (L) en Maarten van den Berg (R)
Foto: Bergfood

Het Oosterhoutse Bergfood, distributeur van mediterrane levensmiddelen, heeft per 1 november branchegenoot Mediterra uit Drachten overgenomen.

Bergfood

Maarten van den Berg van Bergfood neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 alle aandelen van Mediterra over van Jörgen Bodewes. Bergfood is altijd toekomstgericht bezig met innovatieve producten, vernieuwing, uitbreiding en verduurzaming. Hierin past de overname van Mediterra perfect. Beide bedrijven zijn actief als distributeur van mediterrane levensmiddelen. Het gezamenlijke assortiment is veelzijdig: pasta, olijfolie, grissini, azijn, tomatenproducten, rijst, wijn, vleeswaren en diverse mediterrane specialiteiten. De producten, zowel onder merk als private label, worden in Nederland en België geleverd aan klein- en grootschalige retail, groothandel en maaltijdindustrie. Geconsolideerde omzet komt in 2019 uit op ca. 30 miljoen euro.

Blijvend verrassen met innovaties

Maarten van den Berg, CEO Bergfood: “De overname biedt enorme groeikansen. In de dagelijkse operatie zijn er veel synergievoordelen te behalen. Door de krachten in productontwikkeling en commercie te bundelen zijn wij in staat om onze afnemers te blijven verrassen met innovaties.” Jörgen Bodewes, CEO Mediterra: “Mediterra heeft in de afgelopen 20 jaar een breed netwerk opgebouwd waarmee we onze klanten in de Benelux voorzien van een groot aantal toonaangevende Italiaanse en mediterrane merken. Gezamenlijk hebben we een enorme productvariëteit, meer kracht en zijn we nog beter in staat om onze mooie producten met de beste service te leveren.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden