Oosterhoutse ‘Benedictus’ lekkerste speciaalkaas van Zuid-Nederland

Foto: Zuivelboerderij De Driehoek

Tijdens een kaaskeuring is de Oosterhoutse ‘Benedictus’ van De Driehoek bekroond tot de lekkerste speciaalkaas van Zuid-Nederland.

Benedictus speciaalkaas

Afgelopen week werd de jaarlijkse kaas- en zuivelkeuring van Zuid-Nederland georganiseerd in de Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. Er werden in totaal 71 kazen en 32 zuivelproducten gekeurd van zuivelproducenten uit Limburg, Zeeland en Brabant. De Oosterhoutse roodflora abdijkaas ‘Benedictus werd hierbij bekroond als lekkerste speciaalkaas uit Zuid-Nederland. Deze kaas wordt gemaakt door Zuivelboerderij De Driehoek en gerijpt in de kelders van de St.Paulusabdij. Daar krijgt het de karakteristieke roodflora en de unieke geur en smaak.

Oosterhoutse kaas valt in de smaak

In totaal deed de Oosterhoutse zuivelboerderij met 5 kazen mee tijdens de keuring. En dat de Oosterhoutse kaas goed in de smaak viel bij de keurmeesters bleek aan het einde van de dag toen de balans kon worden opgemaakt. Naast de eerste plaats voor de Benedictus kregen de oude kaas en de kruidenkaas allebei een notering voor het zilver. De jonge en belegen kaas kregen beiden een bronzen plak in hun categorie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden