Gesprongen waterleiding Paterserf in wijk Oosterheide weer gemaakt

Foto: John Broeke

Op het Paterserf is dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur een waterleiding gesprongen. Bewoners hebben tot laat in de avond geen water gehad.

Waterleiding kapot

Door nog onbekende oorzaak is dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur een waterleiding aan het Paterserf in de wijk Oosterheide gescheurd. Hierdoor stond de hele parkeerplaats blank en hebben tenminste drie flats een flinke tijd geen water gehad. Brabant Water is tot 23.00 uur bezig geweest het lek te verhelpen. Naast de wateroverlast op de parkeerplaatsen tussen de flats is er in de omgeving van het Paterserf tijdelijk geen water, bruin water en/of een lage waterdruk ervaren, zo laat Brabant Water weten op hun website.

Gat in de bestrating

Wat achterbleef was een flink gat in de grond met veel weggespoeld zand. Ook is er een boom verzakt. Uit voorzorg is nog een deel van de parkeerplaatsen van Paterserf afgezet. De gemeente gaat in de loop van woensdag de bestrating herstellen. Woon je op of rond Paterserf, dan kun je nog korte tijd last hebben van bruin water. Brabant Water adviseert om het water door te laten open tot het weer helder is.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden