Meer zonnepanelen in Oosterhout dankzij Zon op Bedrijfsdaken

Foto: Pixabay License / Bru-nO

Eind 2019 is er een tweede actie gestart voor meer zonnepanelen op bedrijfsdaken. Ook jouw bedrijf kan nog meedoen!

Duurzame toekomst

De gemeente Oosterhout werkt vol energie samen aan de duurzame toekomst van Oosterhout. Tot 2030 ligt de focus op het verlagen van energieverbruik en het opwekken van duurzame energie. Vooral met wind en zon. Het project als ‘Zon op Bedrijfsdaken’ is daar een goed voorbeeld van. Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen: “Het afgelopen jaar heeft een groot aantal ondernemers en scholen de stap gezet om hun pand te voorzien van zonnepanelen. 71 daken zijn in totaal benut voor de opwek van groene stroom. Bij 15 panden gaat het dan om hele grote daken, zoals bij Prologis en het Hanze college. Goed voor het Oosterhoutse klimaat én voor de portemonnee!”

Hoge opbrengst

In 2018 is er een start gemaakt met het project Zon op Bedrijfsdaken. Al op 50 daken van bedrijven en 21 scholen liggen zonnepanelen. Samen hebben deze panelen een capaciteit van ongeveer 22 Megawatt voor de opwek van schone energie. Genoeg om 6000 huishoudens van groene energie te voorzien. En het levert een CO2 reductie op van 12 tot 13 ton, wat weer goed is voor het klimaat. Een groot deel van de Oosterhoutse klimaatdoelstellingen voor 2020 is daarmee al gehaald, maar het kan nóg beter.” Eind 2019 is er daarom een tweede actie gestart voor meer zonnepanelen op bedrijfsdaken. Deze kan ook interessant zijn voor jouw bedrijf!

Meer informatie

De tweede actie van Zon op bedrijfsdaken loopt tot maart 2020. Meer informatie is te krijgen via de onderstaande link of telefonisch bij Bart Maandag van Econnetic op 06 – 183 454 70.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden