Aanslag voor gemeentelijke- en waterschapsbelastingen weer op de mat

Foto: BWBrabant

Eind februari ontvang je de jaarlijkse aanslag voor de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Wie gebruik maakt van MijnOverheid, vindt het aanslagbiljet terug in de Berichtenbox (digitale postbus). Wie nog niet is aangemeld bij de Berichtenbox, ontvangt een papieren aanslag per post.

Aanmelden bij MijnOverheid

Je kunt je aanmelden voor de digitale aanslag van de BWB op www.mijn.overheid.nl met je DigiD-code. Kies dit bij ‘Instellingen’ onder ‘Samenwerkingsverbanden voor Belastingsamenwerking West-Brabant.’ Je krijgt dan de volgende aanslag voor de lokale belastingen in je Berichtenbox.

WOZ-waarde

Op het aanslagbiljet wordt de WOZ-waarde vermeld. De Waarderingskamer houdt toezicht op een juiste WOZ-waarde. Ben je het niet eens met jouw WOZ-waarde, dan heb je het recht om bezwaar te maken. Via www.wozwaardeloket.nl vergelijk je eenvoudig de WOZ-waarde van soortgelijke woningen. Is er bij jou sprake van achterstallig onderhoud of andere factoren waardoor je woning mogelijk minder waard is? Bel (076) 529 83 00 voor een gratis adviesgesprek met een taxateur.

Maak geen bezwaar via een ‘No cure no Pay bureau’

Ben je het na het gesprek met de taxateur nog steeds niet eens met de WOZ-waarde? Dan kun je bezwaar maken via www.bwbrabant.nl Verschillende bureaus maken graag gratis bezwaar voor je. Wat je waarschijnlijk niet weet is dat uw gemeente hier hoge proceskostenvergoedingen voor betaalt. Deze kosten worden rechtstreeks betaald door de gemeente. Gratis bezwaar maken doe je dus via de BWB in plaats van via een No Cure No Pay bureau.

Vragen?

Kijk voor meer informatie op de onderstaande website of bel met de BWB via telefoonnummer (076) 529 83 00. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen