Eerste patiënt met Coronavirus in quarantaine in het Amphia

Foto: Pixabay License / TheDigitalArtist

In het Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht in Breda is een persoon positief getest op COVID-19 (coronavirus).

Proactief testen

Amphia heeft proactief testen uit laten voeren bij alle liggende patiënten die griepachtige klachten hadden. In totaal zijn er nu 164 uitslagen terug, waarvan er 1 positief getest is. Deze patiënt wacht de uitslag van de standaard tweede test nog af en is voor Amphia de eerste patiënt met een positieve eerste uitslag op het COVID-19 virus. De patiënt voldeed bij aanvang al aan het risicoprofiel van het RIVM en is daarom vanaf opname in strikte isolatie geplaatst. Er vindt vanuit de GGD een contactonderzoek plaats om eventuele verdere verspreiding in kaart te brengen. Daarnaast worden nog steeds alle nieuwe patiënten die dergelijke klachten hebben getest.

Instructies

Wil je iemand in het Amphia Ziekenhuis bezoeken of bijvoorbeeld bloed laten prikken en heb je klachten van hoesten of benauwdheid al dan niet in combinatie met koorts, stel je bezoek dan uit totdat je volledig hersteld bent. Daarnaast verzoekt het Amphia iedereen met maximaal 2 personen tegelijk een patiënt te bezoeken.

Maatregelen

Amphia wil het ziekenhuis nu zo veel mogelijk vrijhouden van virussen, waaronder vooral COVID-19. Wanneer een persoon acute klachten heeft als gevolg van een virus kan een patiënt uiteraard in ons ziekenhuis terecht voor behandeling. Om te zorgen dat het virus zich niet via andere patiënten of bezoek kan verspreiden heeft het ziekenhuis diverse maatregelen getroffen. Lees er alles over via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen