RIVM adviseert thuis te blijven bij verkoudheid, hoesten of koorts

Foto: Pixabay License / TheDigitalArtist

Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis!

Steekproef

Om de mogelijke verspreiding in onze provincie in kaart te brengen, start het RIVM zaterdag een steekproef naar COVID-19. Van het grootste deel van de patiënten in Nederland is de bron bekend. De meeste patiënten zijn in Italië geweest of hebben contact gehad met een bevestigde patiënt. Van de patiënten waarvan geen bron bekend is of waarvan die nog onderzocht wordt, komt het merendeel uit Brabant of heeft een link met deze provincie. Om na te gaan in hoeverre er sprake is van verspreiding van het virus in onze provincie, start het RIVM zaterdagochtend met een steekproef waarbij getest wordt op het nieuwe coronavirus.

Coronavirus in Brabant

Het RIVM vraagt inwoners van Noord-Brabant met een verkoudheid, die hoesten of koorts hebben hun sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden. Werk bijvoorbeeld thuis, ga niet op bezoek bij anderen of naar plekken waar veel mensen samenkomen. Mocht je klachten hebben en toch het huis willen verlaten, probeer dan zo veel mogelijk afstand te houden tot anderen. Hiermee verklein je de kans om onopgemerkt het virus te verspreiden. Be je huisarts alleen als jouw klachten verergeren.

bron: RIVM.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen