Twee pilots ‘Tiny Houses’ voor ouderen en/of jongeren

Foto: Sephelonor by Pixabay

Het college laat voor de uitvoering van de woningbouwstrategie twee pilots ‘modulair en flexibel bouwen’ opstarten samen met Thuisvester.

Tiny houses

Deze twee pilots met zogenoemde ’tiny houses’ moeten straks komen te staan op de Van Duivenvoordestraat 1 en (een gedeelte van) de Rietgors. Hierbij is het streven om de doelgroepen ouderen en/of jongeren te huisvesten. De gemeente wil zo ruimte en mogelijkheden bieden aan ontwikkelende partijen voor vernieuwende initiatieven op de woningmarkt. Met de pilots krijgt de gemeente meer inzicht of zulke innovaties in Oosterhout ook voor toekomstige projecten kans van slagen hebben of zelfs een ‘must’ zijn.

Permanante bewoning

Volgens Tiny House Nederland is een Tiny House een nieuwe woonvorm met een duidelijke onderliggende filosofie. Het zijn kleine, volwaardige en vrijstaande woningen met een vloeroppervlak van maximaal 50 vierkante meter, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. In Tiny Houses wordt permanent gewoond en deze zijn dus niet bedoeld als recreatiewoning. Hoe de Oosterhoutse Tiny Houses eruit komen te zien en wanneer ze worden geplaatst is nog niet bekend.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen