Meer dan 1.000 beren op de kaart Oosterhoutse Berenjacht

Foto: Google Maps

Het lijkt erop dat iedereen in Oosterhout een knuffelbeer voor de ramen heeft gezet! De actie Berenjacht Oosterhout is een groot succes!

Meer dan 1.000 beren!

Zaterdagmorgen riepen we de lezers van Oosterhout Nieuws om mee te doen met de Berenjacht Oosterhout. Inmiddels hebben meer dan 1.000 mensen hun beer op de kaart gezet. Meedoen is dan ook heel eenvoudig. Je zet een knuffelbeer voor het raam en je zet je beer op de kaart. Kinderen die dan even een frisse neus mogen halen kunnen dan tijdens een klein rondje door hun wijk op Berenjacht gaan. Het is spannend en kost dus energie. En ze worden er blij van! En soms moeten ze net wat verder zoeken, want dan staat er een beertje voor het raam van de slaapkamer in plaats van beneden bij de woonkamer…

Spelregels Berenjacht

De kleine wandeling door de wijk wordt dus nog leuker door op berenjacht te gaan. Maar er zitten natuurlijk wel een paar regels aan. Aangezien een wandeling in de open lucht nog mogelijk is, gaan veel mensen een blokje om. Kies daarom een moment dat het rustig is op straat. Dat is niet altijd makkelijk in te schatten, maar probeer het toch te doen. Ga ook niet naar plekken waar veel mensen komen. Kom je dan toch nog iemand tegen? Houd dan minimaal 1,5 meter afstand. En verklap natuurlijk niet waar de beer zit! Zorg daarbij ook dat je alleen met je eigen gezin op pad gaat en zoek geen andere mensen op. De richtlijnen van het RIVM gelden ook voor dit spelletje.

Winnaars boeken

Boekhandel Het Verboden Rijk werd ook helemaal enthousiast van de Oosterhoutse Berenjacht. Zij hebben aan Oosterhout Nieuws drie exemplaren van het boek ‘Wij gaan op berenjacht’ ter beschikking gesteld. Deze hebben we inmiddels verloot onder alle mensen die een beer op onze kaart hebben gezet. Danny gaat de boeken hoogstpersoonlijk donderdag als fietskoerier bij de winnaars bezorgen! Let dus goed op of de deurbel afgaat donderdag! Uiteraard zetten we de winnaars hier op Oosterhout Nieuws nadat de boeken zijn bezorgd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen