Bakkerij Vonk-Asmus sluit definitief de deuren

Ook lunchroom De Huiskamer sluit de deuren
Ook lunchroom De Huiskamer sluit de deuren
Foto: Bakkerij Vonk-Asmus (via Facebook)

De bakkerswinkels en lunchroom van Bakkerij Vonk-Asmus sluiten na 13 jaar definitief de deuren. Ook de winkel in Hank sluit definitief.

Bakkerij Vonk-Asmus sluit de deuren

Dennis en Elenoor Vonk-Asmus zijn 13 jaar geleden gestart met hun onderneming midden in de kredietcrisis. Die zijn ze nog wel goed doorgekomen, maar het ziet er naar uit dat de coronacrisis de bakkerij, winkels en lunchroom uiteindelijk de das om doet. De bakkerswinkels van Bakkerij Vonk-Asmus aan de Tempelierstraat en op Winkelcentrum Zuiderhout sluiten definitief de deuren. Ook de lunchroom ‘De Huiskamer’ op Winkelcentrum Zuiderhout zal de deuren sluiten. De vestiging op Winkelcentrum Arkendonk werd eerder al van de hand gedaan.

Reactie van Hannie Broekhoven

Op de Facebookpagina van gemeenteraadslid Hannie Broekhoven (GBV) en vriendin van de familie Vonk-Asmus lezen we de volgende reactie: “Het zijn rare tijden als je met 6 dagen per week 14 uur per dag met twee personen uit een gezin (uit een bakkers familie ook nog!) dertien jaar lang zonder vakantie top kwaliteitsproducten ( brood en banket) voor 4 bakkers winkels bevoorraad, je iedere luxe voor jezelf ontbeert en dan je hoofd niet boven water kunt houden dan is er sprake van een ernstige crisis. Als je met eerlijke producten en eerlijke arbeid het brood op de plank niet kunt verdienen dan is er iets flink mis in Nederland. Naast de Corona crisis zitten we ook in een systeem crisis en het moeten sluiten van deze zaak is hiervan een voorbeeld in ons eigen Oosterhout. Wij willen jullie bedanken voor de prachtige en heerlijke producten, de gastvrijheid en maatschappelijke betrokkenheid middels het concept huiskamer.”

De toekomst

Dennis Vonk zal na de sluiting van de bakkerij in loondienst als bakker aan de slag gaan. Elenoor heeft in oktober vorig jaar een hersenbloeding gehad en zal de aankomende periode gaan gebruiken om daar in alle rust van te herstellen. De winkel in Winkelcentrum Arkendonk was al verkocht en er zou iemand zijn geïnteresseerd in de winkels in Hank en Winkelcentrum Zuiderhout. Ook voor lunchroom ‘De Huiskamer’ heeft zich een overname kandidaat gemeld. Voor de winkel van ‘De Bakker op de Hoek’ aan de Tempelierstraat in de wijk Slotjes-Midden zal waarschijnlijk definitief het doek gaan vallen. Uiteraard wensen wij Elenoor en Dennis alle goeds toe voor de toekomst!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen