Anton Kamps zegt lidmaatschap CDA op na provinciale coalitie met FvD

Anton Kamps
Anton Kamps
Foto: CDA Oosterhout

Gemeenteraadslid Anton Kamps meldt op zijn Facebookpagina dat hij zijn lidmaatschap van het CDA met onmiddellijke ingang heeft opgezegd.

Protest tegen samenwerking met FvD

Gemeenteraadslid Anton Kamps heeft zijn lidmaatschap van het CDA met onmiddellijke ingang opgezegd. Dat meldt hij zondagavond op zijn Facebookpagina. Anton Kamps: “Ik doe dat als een protest tegen wat er in Den Bosch gebeurt – de vorming van een bestuurscollege (door de provinciale afdeling van het CDA red.) samen met Forum voor Democratie – en tegen het gebrek aan landelijk leiderschap in de partij.”

Verder als eenmansfractie

Doordat hij geen lid meer is van het CDA kan hij ook geen lid meer zijn van de CDA-fractie binnen de gemeenteraad van Oosterhout. Anton: “Graag behoud ik mijn zetel in de raad. Wat heeft mijn protest voor zin, als ik door een zijdeur verdwijn en een ander mijn plaats inneemt. Daar heb ik slechts mijzelf mee, omdat ik het gemeenteraadswerk graag doe en graag wil blijven doen tot de verkiezingen van maart 2022.” Hij zal dus binnen de gemeenteraad verder gaan als eenmansfractie.

Geen ruzie met CDA Oosterhout

Hij voegt er voor de volledigheid nog aan toe dat hij geen ruzie heeft met de CDA-fractie of het Oosterhoutse partijbestuur. Anton: “Integendeel, we zijn vrienden geworden. Daarom blijf ik trouw aan het gezamenlijke werk van de afgelopen jaren en ook zo veel mogelijk trouw aan de coalitie waar ook ik mij in 2018 heb verbonden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen