Uitbreiding Tijdelijke ondersteuningsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Foto: Pixabay License / Alexas_Fotos

De Rijksoverheid heeft een regeling gepubliceerd waarmee de groep zelfstandigen die in aanmerking kan komen voor de Tozo wordt uitgebreid.

Lening voor bedrijfskapitaal

Vanaf 8 mei kunnen ook zelfstandigen die de pensioengerechtigde leeftijd hebben in aanmerking komen voor een lening voor bedrijfskapitaal op grond van de Tozo. Dit betreft een lening van maximaal € 10.157 met een looptijd van maximaal 3 jaar en er geldt een rentepercentage van 2%. De lening kan worden verstrekt als er sprake is van liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis.
zelfstandigen die in Nederland wonen en hun onderneming in het buitenland hebben in aanmerking komen voor de periodieke uitkering voor levensonderhoud, waarbij het inkomen gedurende drie maanden wordt aangevuld tot het sociaal minimum.

Derde uitbreiding

Vanaf 18 mei 2020 komt er een derde uitbreiding bij: zelfstandigen die buiten Nederland wonen, maar hun onderneming in Nederland hebben. Deze groep kan in aanmerking komen voor de lening van bedrijfskapitaal. De aanvraag hiervoor kan echter niet bij de gemeente Oosterhout worden ingediend, omdat de gemeente Maastricht voor dit onderdeel is aangewezen als uitvoerende gemeente.

De Tozo voorwaarden

De Tozo is een regeling op basis van de Participatiewet en het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). De Tozo kent twee onderdelen. Het eerste onderdeel is een periodieke uitkering waarbij het inkomen van de ondernemer gedurende drie maanden wordt aangevuld tot het sociaal minimum zonder dat hierbij een vermogenstoets en inkomenstoets van de partner plaatsvindt. Het tweede onderdeel is een bedrijfskrediet van maximaal € 10.157. Kijk voor meer informatie op de website van de Gemeente Oosterhout.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen