Je kunt eindelijk weer naar de kapper, pedicure en schoonheidsspecialist

Foto: Pixabay License / alexkrasovsky

De scholen zijn weer begonnen en de kappers en andere contactberoepen zoals pedicures, paramedici, rij-instructeurs en schoonheidsspecialisten mogen sinds gisteren weer aan het werk.

Dode punten en uitgroei

Sinds gisteren kan het weer: Eindelijk je dode punten, uitgroei en andere corona-ellende laten verhelpen. Kappers krijgen het gelijk behoorlijk druk! De protocollen om klanten en kappers te beschermen zijn opgesteld door kappersbranchevereniging Anko en goedgekeurd door het kabinet. “We hebben enorme hygiënemaatregelen genomen,” zegt Gonny Eussen, woordvoerder van Anko. “Dit is eigenlijk het protocol dat we een tijd geleden al hebben voorgelegd om op een veilige manier weer open te kunnen gaan.”

Vragenlijst bij afspraak

Volgens het protocol moeten kappers en andere contactberoepen een vragenlijst afnemen bij klanten die een afspraak maken, om te controleren of zij geen klachten hebben. Bij binnenkomst moet dat nog eens. Ook kunnen er minder klanten worden geholpen, omdat er ook in de kapperszaak zoveel mogelijk ruimte moet worden gehouden. Dat betekent: minder stoelen, geen wachtruimte, meer tijd tussen de afspraken en plexiglazen schotten bij de balie. Over het gebruik van mondkapjes stelde Rutte in de persconferentie woensdagavond dat ‘een check vooraf veel risico’s wegneemt’. “Het dragen van mondkapjes is dan niet nodig, maar het staat ieder natuurlijk vrij er gebruik van te maken,” zo zei onze premier.

Telefoon ‘ontploft’

Bij Peter en Miranda van de Oosterhoutse Haarstudio Picobello aan de Leijsenhoek ontplofte de telefoon meteen nadat Mark Rutte bekend maakte dat de kappers vanaf 11 mei weer open mogen. “We willen jullie allemaal weer mooi maken, maar we kunnen jullie helaas niet allemaal tegelijk helpen. We doen ons uiterste best om dit zo snel mogelijk te doen!” Wil je een afspraak maken, bel dan gewoon naar de Haarstudio op nummer 0162- 455 555 en dan zit je haar weer snel picobello!

Plan nu je afspraak in!

Ook bij Knip, Scheer & Meer aan de Laanstraat (zijstraat van de Keiweg) zijn ze blij dat de salon weer open mag. Ook hier kun je vooraf je afspraak telefonisch inplannen op 0162 – 429 982. Wel verzoeken ze klanten nadrukkelijk om geen bezoek aan de kapsalon te brengen wanneer ze verkouden zijn en/of koorts of andere verschijnselen hebben. Naast de kapsalon is Knip Scheer & Meer ook een groothandel in kappersbenodigdheden voor kappers en particulieren. Wil je dus liever zelf aan de slag, dan kun je hier, zowel in de winkel als in de webshop, ook terecht voor jouw kleuring-, verzorgings- of stylingproducten. Zie ook de onderstaande link.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden