Oosterhoutse Dansscholen willen weer snel weer open

De eerste buitenles was een succes
Foto: Dance Masters Oosterhout

De Oosterhoutse Dansscholen willen zo snel mogelijk weer de deuren openen. Door het coronavirus ligt ook de danssector stil en volgens het platform Dansondernemers Nederland zijn ondernemers de wanhoop nabij.

Platform Dansondernemers Nederland

Doordat de dansactiviteiten in de danssector sinds 15 maart stilliggen kunnen de naar schatting 1,4 miljoen Nederlanders als vrijetijdsbesteding niet meer dansen en ook professionele dansers en dans topsporters niet meer hun professie uitoefenen. Om de belangen van de Nederlandse danssector en heel dansend Nederland extra te vertegenwoordigen is het platform Dansondernemers Nederland opgericht. In twee weken tijd hebben meer dan twintig organisaties en ruim 1.300 dansondernemers zich hierbij aangesloten, waaronder ook de Oosterhoutse dansondernemers Dance Masters Oosterhout en De Dansfabriek.

Veilig open gaan en dansen

Het platform Dansondernemers Nederland doet een dringende oproep aan het kabinet om de deuren weer te kunnen openen. Zij hebben hiervoor een protocol opgesteld en deze maandag aangeboden aan het kabinet. In het protocol staat hoe de danssector veilig en verantwoord volgens de richtlijnen van het RIVM vanaf 1 juni weer aan de slag kan. Het protocol heeft als doel een verantwoorde openstelling van de gehele danssector in al haar diversiteit mogelijk te maken. Het protocol is opgemaakt langs het vastgestelde kader van het Ministerie van VWS met inachtneming van de RIVM-richtlijnen en regelgeving van de overheid. Volgens het platform wordt hierdoor de al geleden schade beperkt en is de hoop dat de werkgelegenheid grotendeels kan worden behouden.

Les via internet en in de buitenlucht

Inmiddels zijn de Oosterhoutse dansscholen al wel weer begonnen met les geven. Voor volwassenen via het internet en voor kinderen sinds vorige week in de buitenlucht volgens de regels van het RIVM. Zo gaven de Oosterhoutse dansscholen Eigenwijzer Dans Akademie en Dance Masters Oosterhout vorige week hun eerste buitenlessen. Bas Markus van Dance Masters Oosterhout: “De eerste keer buiten dansen een groot succes! We hebben de kinderen enorm gemist!” Natuurlijk hoopt hij ook dat zijn dansschool snel weer helemaal open mag gaan als vanouds. Tot die tijd kunnen volwassenen regelmatig meedoen met de online lessen. Kijk op de onderstaande website en Facebookpagina voor meer informatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden