Skeeleren of Inline-skaten door coronacrisis weer een hype?

Je ziet steeds meer mensen op straat bezig met de skates aan, om toch iets aan buitensport te kunnen doen.

Skeeleren is ‘hot’

Het lijkt erop dat skeeleren of inline-skaten weer helemaal ‘hot’ is sinds iedereen aan huis gebonden is na de corona-maatregelen van het RIVM. Na een aantal jaren zichtbaar teruglopen van het aantal deelnemers op de trainingsavonden, hoopt ook IJs- en Skeelerclub Oosterhout (IJSCO) dat meer jongeren én volwassenen het skaten (opnieuw) hebben leren kennen. Het mooie van skeeleren is immers dat het bijna overal kan en mag.

Technisch goed skaten

Technisch goed leren skaten is een ander verhaal en doe je het liefst op een afgesloten baan. Omdat er weer in groepsverband gesport mag worden is IJs- en Skeelerclub Oosterhout (IJSCO) begonnen met het aanbieden van trainingen voor de basisschooljeugd (t/m 12 jaar) op woensdagavonden op het Sportpark de Contreie in Oosterhout. Woensdag 13 mei waren er 21 deelnemers die onder leiding van een paar enthousiaste trainers spelenderwijs de basis van het skaten aangeleerd kregen waaronder veilig remmen en bochtjes rijden.

Ook iets voor jou?

Misschien is het ook iets voor jou om te leren skaten. Je kunt 2 gratis proeflessen volgen wanneer de je inschrijft via de link onderaan dit artikel. Er wordt op alle woensdagavonden t/m 8 juli getraind tussen 18.00 en 20.00 uur op de handbalvelden van Sportpark de Contreie aan de Weststadweg 1. Daarna kun je besluiten om lid te worden en je aan te melden voor de reguliere lessen. Voor jeugd (vanaf 13 jaar) en volwassenen start IJSCO op vrijdagavond 22 mei met het geven van lessen op het Cor Vlemmixparcours aan de Terheijdenseweg 520 in Breda (naast de ijsbaan). Deze beginnen om 19.00 uur en duren ongeveer 1 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden