Auke van Ast (33) volgt Hanneke Blom op als rector Sint-Oelbertgymnasium

Auke van Ast
Foto: Sint-Oelbertgymnasium

Met ingang van het nieuwe schooljaar wordt Auke van Ast de nieuwe rector van het Oosterhoutse Sint-Oelbertgymnasium. Van Ast is nu nog conrector op het gymnasium, waar hij vorig jaar in deze functie is begonnen. Hij volgt Hanneke Blom op die aan het einde van dit schooljaar na 20 jaar met pensioen gaat.

Nieuwe rector

Van Ast heeft het Sint-Oelbertgymnasium afgelopen jaar leren kennen als een school waar hij zich voor lange tijd aan wil verbinden. Auke van Ast: “Het Oelbert biedt kwalitatief hoogwaardig onderwijs in een prachtige omgeving aan leerlingen die stuk voor stuk worden gezien. Deze stabiele basis biedt ons de kans om komend jaar een nieuwe pedagogisch-didactische visie te ontwikkelen die onze leerlingen ook in de toekomst van de juiste vaardigheden en relevante kennis blijft voorzien.” Voor de ontwikkeling van deze onderwijsvisie wordt niet alleen het eigen team maar ook de directe omgeving betrokken: “We gaan graag in gesprek met basisscholen om de doorlopende leerlijn van primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs te versterken en willen maatschappelijk relevant onderwijs bieden door de gemeente, het bedrijfsleven en organisaties meer te betrekken bij de brede gymnasiale vorming die wij eigenlijk alle leerlingen met een vwo-advies gunnen.”

“Intelligente vent”

Berend Buddingh’, voorzitter van het College van Bestuur van SKVOB e.o. (het bestuur waar het Sint-Oelbertgymnasium deel vanuit maakt), is in zijn nopjes met de benoeming van Van Ast: “De sollicitatiecommissie onder leiding van conrector Ad Vermeulen heeft goed werk geleverd. Ik heb Auke het afgelopen jaar leren kennen als een sociaalvaardige en intelligente vent, met visie op onderwijs en de plek van het gymnasium in de samenleving. Ik denk dat leerlingen, ouders en personeel meer dan tevreden mogen zijn met deze nieuwe rector!”

Modern gymnasium

Wat Van Ast betreft groeit het Oelbert de komende jaren uit tot een toonaangevende school in Oosterhout en de regio. “We hebben vanuit onze kleinschalige setting écht veel moois te bieden voor talentvolle leerlingen en ambitieuze docenten. Met onze omgeving en elkaar bouwen we de komende tijd aan een modern gymnasium dat gestoeld is op klassieke uitgangspunten”. Auke van Ast woont samen en heeft een dochtertje. Hij studeerde sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en behaalde cum laude zijn Master of Education in Tilburg. Voordat hij op het Oelbert begon was hij onder andere vier jaar rector van Luzac Breda en vervulde hij verschillende coördinerende rollen. Hij startte zijn loopbaan in het onderwijs als docent maatschappijleer in Best.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden