Hang vandaag de vlag uit op Nationale Veteranendag

Foto: Pixabay License / MabelAmber

Veteranendag ziet er door de coronacrisis dit jaar anders uit. Zo is er dit jaar geen Nationaal Defilé door Den Haag. De 111.000 veteranen die zich inzetten voor Nederland worden in plaats daarvan geëerd met een speciaal programma vanuit de Ridderzaal. Er wordt gevraagd om zaterdag door de vlag uit te hangen mee te werken aan een eerbetoon aan onze veteranen.

Uitzendingen

De NOS zendt de bijeenkomst in de Ridderzaal live uit van 12.45 tot 13.50 uur. Vanaf 19.15 uur blikt presentator Astrid Kersseboom terug op Veteranendag 2020. Voormalig Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif is daarbij te gast. Dan zijn er ook beelden te zien van de 4 veteranen tijdens een wandeling door de binnenstad van Den Haag, langs de route die het defilé normaal volgt. Tijdens de wandeling is er aandacht voor de ervaringen van veteranen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken via YouTube.

Vier veteranen doen hun verhaal

OK-verpleegkundige kapitein Maaike Hoogewoning deelt wat ze meemaakte toen ze tijdens de coronacrisis aan de slag ging op de intensive care van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Rick Torenstra raakte als korporaal in Afghanistan aan 1 oog blind; hij vertelt hoe hij kon opkrabbelen via de sport en deel ging uitmaken van het team van de Invictus Games. Sergeant Dennis Kroon heeft uitgezonden naar Irak, Bosnië en Afghanistan op zijn naam staan. Hij is ook zanger en oud-deelnemer van The Voice en verzorgt een optreden. De 95-jarige Hendrik Fokkens vertelt zijn verhaal als Indië-veteraan. Naast Dennis Kroon treedt ook zanger Marcel Veenendaal van Di-rect op. De Marinierskapel speelt ‘coronaproof’ vanaf het Malieveld en er zijn beelden van muzikale initiatieven in Bronbeek en Eindhoven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden