Veel reacties op social media na overlijden geliefde pastoor

Harry de Valk
Harry de Valk
Foto: Archief (St. Antoniusparochie)

Onder het bericht op onze Facebookpagina van het overlijden van geliefde pastoor Harry de Valk van de Antoniuskerk zijn veel reacties geplaatst.

Geliefde pastoor

Op vrijdagochtend 26 juni is Harry de Valk, emeritus-pastoor van de Sint-Anthoniusparochie op 93-jarige overleden. Onder het bericht dat wij daarover deelden op onze social media kanalen, zijn veel reacties binnen gekomen. Hieruit blijkt hoe geliefd de 93-jarige oud-pastoor en oud-docent van de Mavo Willem van Duivenvoorde was. Marjolein weet nog dat de pastoor ook veel voor het monument naamloze kinderen enorm veel heeft betekend. En Petronella herinnert: “Op z’n fietske naar de begraafplaats. Was n grappig gezicht met die jurk aan.”

Warme herinneringen

Veel reacties ook waarin Oosterhouters aangeven met warme herinneringen terug kijken op doop, communie, vormsel of kerkelijk huwelijk en de manier waarop de pastoor hiermee om wist te gaan. Suzanne:” Ik ben door hem gedoopt, heb mijn communie en vormsel bij hem gedaan. Samen met hem en een hoop anderen zijn we naar Lourdes geweest om daar met zijn allen op Bedevaart gegaan. Bijzondere man waar ik bijzondere mooie gesprekken mee heb mogen voeren. Bedankt voor alle wijze levenslessen.” Lia vat het allemaal mooi samen: “Voor iemand van zijn leeftijd en gezien de tijd waarin hij leefde en werkte was hij vooruitstrevend en ruimdenkend. Een bijzonder mens!”.

Uitvaartdienst en begrafenis

Vrijdag 3 juli zal de uitvaartdienst in Nijmegen plaatsvinden. Harry heeft de wens te kennen gegeven om in Oosterhout begraven te worden. De begrafenis op Leijsenakkers zal in de loop van vrijdagmiddag plaatsvinden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen